Sfatul specialistului: 7 situații în care este bine să minți în relație

Într-o relație, sinceritatea este o calitate esențială în relația de cuplu. Cu toate acestea, potrivit unui studiu, minciunile inofensive ar putea de fapt să ajute la crearea încrederii într-o relație.
Se pare că oamenii preferă să vadă că partenerul lor are intenții bune și să mintă decât să audă adevărul doar de dragul lor. 

Prin urmare, atâta timp cât motivul din spatele minciunilor este protejarea sentimentelor partenerului tău, este perfect în regulă să mai ascunzi adevărul din când în când. De asemenea, mai există situația în care te afli într-o relație abuzivă, iar folosirea minciunilor este singura ta salvare. 

Atunci când te afli într-o relație abuzivă


Una dintre situațiile în care este bine să minți și chiar este indicat să o faci, este atunci când te afli într-o relație abuzivă.
În această situație nu este vorba despre protejarea sentimentelor celui de lângă tine, ci despre propria ta protecție și siguranță. 

Dacă încerci să scapi din această situație deloc plăcută sau cauți să ceri ajutor, cel mai bine este să nu provoci persoana care te abuzează. Cu siguranță vei fi nevoită să minți în legătură cu câteva aspecte din viața ta, precum apelurile telefonice, acțiunile tale sau ieșirile în oraș. 

Sinceritatea nu te va ajuta într-o situație care te pune în pericol. 


Atunci când partenerul te întreabă de sentimentele tale pentru alte persoane

Există momente într-o relație când curiozitatea partenerului îl va face pe acesta să îți pună diverse întrebări la care cel mai bine este să eviți să răspunzi. 

Vor exista întrebări de genul: "Ai iubit pe altcineva mai mult decât mă iubești pe mine?" sau "Ți se pare atractivă aceea persoană?".
Dacă nu cumva îți dorești ca relația ta să ia sfârși, cel mai bine este să răspunzi negativ la astfel de întrebări.

Probabil că adevărul este altul, dar relația și sentimentele partenerului tău sunt mult mai importante decât sinceritatea în astfel de cazuri. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod