Sex: 8 reguli ca să-ţi găseşti un partener stabil. Vezi ce trebuie să faci!

Când te simţi pregătită pentru o relaţie pe termen lung, alături de un partener stabil, lucrează la criteriile de selecţie. Încearcă 8 reguli ca să-ţi găseşti un partener stabil, ce te ajută să nu-ţi iroseşti timpul.
Când te simți pregătită pentru o relație pe termen lung, alături de un partener stabil, lucrează la criteriile de selecție. Încearcă 8 reguli ca să-ți găsești un partener stabil, ce te ajută să nu-ți irosești timpul.

Fii pregătită să-ți irosești timpul la întâlniri eșuate

Dacă ai căutat o anumită tipologie de partener și fiecare relație a eșuat, este momentul să cauți ceva diferit. Încearcă să cunoști oameni noi și să dai o șansă celor pe care i-ai fi evitat până acum pentru ca nu corespund unor condiții superficiale. Multe întâlniri vor fi probabil eșecuri, dar experiența te poate ajuta să găsești un partener stabil.

Evită modelele comportamentale care au dat greș în trecut

Dacă noul tău iubit îți aduce aminte de vechiul tău iubit, care te-a părăsit și te-a rănit, nu ai șanse mari nici în noua relație.
Încearcă să identifici modelele compotamentale care au contribuit la eșecul relațiilor precedente și fă un efort să le eviți.

Nu te lasa păcălită de compatibilitatea sexuală

Relațiile care încep cu o noapte sălbatică de sex au aceleași sanse de a deveni o frumoasă poveste de iubire ca și cele ce încep cu o plimbare în parc. Diferența este că, atunci când sexul este excelent de la început, riscă să mascheze lipsa de compatibilitate emoțională. Dacă partenerul nu are aceleași dorințe și priorități ca și tine, compatibilitatea sexuală te poate împiedica să cauți pe cineva mai potrivit din toate punctele de vedere.

Încearcă transformarea unei prietenii într-o relație romantică

Multe relații stabile încep cu prietenii care ascund compatibilitatea de cuplu.
Dacă riști o relație cu un prieten foarte apropiat, există și posibilitatea ca relația să strice prietenia. Nu este însă obligatoriu să alegi dintre prietenii la care ții. Încearcă să devii mai întâi prietenă cu un partener potențial și lasă lucrurile să se dezvolte ușor într-o relație.

Alege un partener dispus să se schimbe

După câteva întâlniri și nopți petrecute împreună, poți avea o discuție serioasă cu partenerul. Este important să-ți dai seamă dacă este dispus evolueze și să se schimbe, de dragul lui, nu neapărat de dragul tău. Dacă este inflexibil din toate punctele de vedere, nu va fi un partener stabil bun într-o relație de lungă durată.

Optează pentru cineva care este capabil să se îngrijească singur...
și o face


Chiar dacă ești dispusă să-i speli șosetele murdare și să-i calci cămășile, este important să preiei astfel de sarcini pentru că vrei, nu pentru că el nu este capabil să le facă. Alege un bărbat capabil să se îngrijească singur, dacă nu vrei să-i devii iubită/menajeră.

Caută un partener care îi respectă pe cei din jur

Din atitudinea partenerului față de alții, poți afla lucruri importante despre caracterul lui. Dacă își ridiculizează prietenii sau rudele în fața ta sau îi ia peste picior într-un mod lipsit de respect, ai fi naivă să crezi că se va purta diferit cu tine mai târziu, când aveți o dispută ce îl incomodează.

Evită oamenii nefericiți

Dacă ți-ai propus să îți găsești un partener stabil, pentru o relație care s-ar putea dezvolta chiar într-o familie, evită oamenii nefericiți.
Iubirea nu poate umple goluri fundamentale pe care el nu le umple singur. Chiar dacă te atrage puternic, iar nefericirea lui îți trezește instinctele materne și crezi că poți să îl repari, treci mai departe. Riști să irosești timpul și energia pe care le merită un partener stabil a cărui fericire nu depinde complet de tine, dar te include.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Camelia pe 13 Aug 2012, 20:30
    Un articol bine scris

    La penultimul punct sunt total de acord!Nu m-am gandit la aspectul asta pana acum,dar m-am ,,lovit" de un asemenea comportament recent.Asa cum se purta cu altii,care il ,,deranjau",chipurile,asa s-a purtat si cu mine..Adica lipsit de respect!Oamenii de genul acesta nu merita atentie,oricum nu se schimba,oricat de multa bunavointa are partenera cu ei.

    1
    0

  • Brandart pe 29 Iul 2012, 15:11
    criza compatibilitatii

    Posibilitatile reale pe care le ofera stadiul actual al socializarii nu mai permit asocieri pe criterii de compatibilitate emotionala iar actorii au parasit de mult logica unui standard de succes. Mai exista femei adevarate undeva pe la 30 si ceva de ani, dar barbati sub 35 -40 de ani demni de o astfel de incredere, nu.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod