Relațiile eșuate au aceeași problemă la bază

Problema cu relațiile este că cei mai mulți oameni cred că partenerii ar trebui să știe ce își doresc. Însă toți acești ani de relații nu ne-au învățat nimic? Se pare că nu.
Psihologii încearcă să rezolve problema care stă la baza relațiilor eșuate de o perioadă lungă de timp, dar câteodată simt că sunt la fel de departe de o soluție pentru relațiile eșuate precum sunt și de rezolvarea misterelor universului. Cu toate acestea, se crede că toate relațiile eșuate au aceeași problemă la bază: limbajul iubirii. Iată despre ce este vorba!

Ce problemă au relațiile eșuate la bază?


Limbajul iubirii nu este același cu limbajul pe care îl folosim în fiecare zi cu partenerii, familia, prietenii și colegii. Limbajul iubirii este ceva ce ne ajută să exprimăm cum ne simțim pe plan intim și să le arătăm celor pe care îi iubim că îi iubim.
Cu toate acestea, oamenii uită să ia în considerare sentimentele altora uneori. De exemplu, dacă îți dorești ca partenerul să îți aducă flori din când în când, dar nu îi spui niciodată acest lucru, cum crezi că ar trebui să își dea seama de asta? În mod evident, răspunsul ar fi că trebuie să știe că îți plac florile, nu? Greșit.

Adevărul este că multe relații ajung să fie constrânse de presiunea societății, a banilor, a așteptărilor, a obligațiilor. Din ce în ce mai multe relații ajung să se sfârșească pentru că un partener crede că celuilalt nu îi pasă. 

De ce ar trebui să spui ceea ce vrei?


După cum spuneam, dacă florile te fac fericită, ar trebui să îi spui partenerului. Nu ar trebui să te aștepți ca acesta să îi vadă pe alții că iau flori partenerelor.
Nu este corect să ai aceste așteptăți. Dacă vrei flori, ar trebui să spui că vrei flori. Problema cu acest scenariu este că te gândești că, atunci când ceri flori, nu mai există romantism deloc. Dar ce este greșit cu a spune ce îți dorești într-o relație? Gândești astfel, pentru că societatea îți spune cum să gândești. Societatea pune presiune pe bărbații precum partenerul tău, pentru a spune și a face toate lucrurile bine, tot timpul. Dar acest lucru nu este realist și este foarte obositor.

Nu este vorba numai despre flori. Este vorba și despre cadouri, cuvinte, acțiuni și timp. Atunci când ceva este greșit într-o relație, aproape că se învârte în jurul acestor aspecte ale limbajului iubirii.
Relațiile încep să se destrame atunci când unul dintre parteneri nu vorbește aceeași limbă. Dacă îi faci cadouri scumpe partenerului, dar acesta nu face același lucru în schimb, sentimentul dezechilibrului apare. Dacă îi spui cuiva că îl iubești, dar nu îți spune același lucru, începi să te întrebi care mai e scopul. Dacă faci ceva frumos pentru partener, de exemplu îl scoți la o cină, și nu face același lucru pentru tine, începi să regreți acea acțiune. Dacă vrei să petreci mai mult timp cu partenerul tău, dar acesta lucrează mereu, începi să te simți singură și geloasă pe timpul pe care îl petrece la muncă.

Adesea oferim iubirea pe care ne-ar plăcea să o primim în schimb.
De exemplu, dacă ai vrea ca partenerul să-ți facă daruri scumpe, i-ai oferi și tu lui cadouri scumpe. Dacă ai vrea ca partenerul să nu te mai uite în telefonul său la cină, nu te-ai mai uita nici tu. Dar atunci când partenerul face lucruri cu care nu ești de acord sau care nu îți plac foarte mult, începi să adopți și tu acele obiceiuri proaste, lucru care nu face decât să dăuneze și mai tare relației. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod