Relaţii. 5 semne care-ţi arată că viaţa de cuplu te face depresivă

Ai mereu deasupra capului un nor negru şi nimic din jurul tău nu reuşeşte să te facă să simţi din nou acea fericire de la începutul relaţiei?
Atunci când viaţa de cuplu scârţâie şi simţi că orice ai face eşti mereu criticată, controlată sau, pur şi simplu, ignorată de partenerul tău este foarte uşor să cazi în depresie. Gândurile negre şi lipsa poftei de viaţă te însoţesc mereu, iar comunicarea dintre voi doi devine tot mai imposibilă.

Când conştientizezi că eşti mereu deprimată şi tristă este important să analizezi puţin relaţia pe care o ai cu partenerul, deoarece pot să fie semne îngrijorătoare din cauza cărora te găseşti în această stare de nelinişte şi tristeţe.

Iată cinci dintre semnele îngrijorătoare că relaţia pe care o ai este sursa depresiei tale:


1.
Partenerul te critică mereu


Indiferent ce faci sau de cât de mult încerci să-i faci pe plac, iubitul tău nu găseşte cuvinte de laudă, numai de permanentă critică şi nemulţumire în ceea ce te priveşte? Această atitudine nu are cum să nu te afecteze puternic şi să genereze o stare accentuată de tristeţe şi depresie. Discută cu el despre acest lucru şi spune-i cum te simţi pentru a încerca împreună să găsiţi acel echilibru pe care l-aţi avut la începuturile relaţiei.


2.
Partenerul încearcă să te controleze


Atunci când iubitul tău îţi "dictează" mereu ce trebuie să faci şi nu te lasă niciodată să iei o simplă decizie de una singură fără să-şi impună punctul de vedere este foarte probabil ca starea de depresie să-şi facă apariţia în viaţa ta. O atitudine dictatorială nu va aduce niciodată nimic bun într-o relaţie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod