Psihologia bărbatului care înșală: cum gândește și cum să îl descoperi

Infidelitatea este principalul motiv al divorțurilor în ziua de azi și una dintre cele mai neplăcute experiențe cu care te poți confrunta în viață.
Atunci cand afli ca partenerul te-a inselat, te simti confuza si ravasita, iar toata viata ti se da peste cap. Desigur, intrebarea care te bantuie este "de ce?" si te macina gandul ca ai fi putut evita aceasta situatie.

Citeste mai multe despre psihologia barbatului care insala, care sunt motivatiile ce stau la baza actiunilor sale si cum sa iti dai seama din timp ca ai de a face cu un "trisor".

Psihologia barbatului care insala: motivele


Cand suntem ranite si suferim, gandirea ni se incetoseaza si nu mai putem cauta substraturile actiunii celui care ne-a inselat.
Frustrarea si furia sunt atat de mari, incat ajungem sa il privim pe partener ca pe un raufacator. In vreme ce exista cazuri in care barbatul este pur si simplu dominat de instinctele primare, de cele mai multe ori, exista un context emotional in spatele actiunilor sale. Intr-adevar, ceea ce a facut este greu (daca nu imposibil) de iertat, insa orice femeie ar trebui sa inteleaga care sunt motivele principale pentru care barbatii insala.

Cauze emotionale

Principalul motiv pentru care barbatii aflati intr-o relatie de lunga durata sau o casnicie insala este acela al distantarii emotionale de partenera.
Cel care insala se simte adesea neapreciat, singur si trist. Aceste sentimente pot conduce catre furie si resentimente, ceea ce rezulta fie in dorinta de razbunare, fie in dorinta de refugiere. Cu alte cuvinte, barbatul se va duce acolo unde se simte din nou apreciat si valorizat, intr-un act de autovalidare. O aventura poate incepe cu (si se poate rezuma la) o legatura emotionala care arata ca o prietenie, intre timp acumulandu-se tot mai multe intimitate intre partenerul tau si femeia care il asculta, nu il critica si il sustine in ceea ce zice sau face.
Astfel, se poate ajunge in punctul in care aceasta prietena preia rolul iubitei, fiind obiectul gandurilor, planurilor si fanteziilor barbatului in cauza.

Cauze fizice

In psihologia barbatului care insala, o alta cauza comuna care sta la baza infidelitatii este de natura fizica: insatisfactia sexuala. Citeste continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod