Poveste adevărată: "Vrea să ne căsătorim, dar eu nu simt scânteia cu el"



El mi-a spus că-și dorește să facem o familie și că nu i s-a mai întâmplat să iubească pe cineva așa cum simte pentru mine. Din păcate, însă, cercetându-mi sentimentele, eu nu simt pentru el același lucru. În prezența lui nu am fluturi în stomac, nu sunt exuberantă, temătoare că l-aș pierde sau emoționată, așa cum mă simt în prezența celuilalt.Într-un cuvânt, cu el nu simt scânteia necesară și despre care credem toți că însoțește iubirea aceea la care visează toți.

Dar dacă scânteia aia e o prostie sau o utopie? Dacă suntem victimele cărților de dragoste și ale filmelor americane? Majoritatea oamenilor se căsătoresc, fac copii, trăiesc bine mersi și fără scânteie, nu? Pe de altă parte, de la „înălțimea” celor 30 de ani pe care-i am, și cu experiențele ratate de până acum, nu pot să gândesc despre perioada de acum decât că e un accident, prin care Dumnezeu mă pune la încercare sau face mișto de mine.
Simt că parcă încerc să țin în echilibru doi pepeni și voi sfârși prin a-i scăpa pe amândoi, dacă nu mă decid la un moment dat cu care să rămân.


Nu am fost niciodată duplicitară și nu știu să ascund ce simt, când sunt cu unul mă simt bine cu el, dar așa mă simt și cu celălalt. „Șmecherașul” îmi spune că ar trebui să mă decid mai repede cu care vreau să rămân, pentru că lui nu-i place să împartă partenerii. Dar nici o „ofertă” concretă nu-mi face. Adică nu am garanția că voi rămâne cu el pe termen lung, cum ziceam.
„Băiatul bun”, însă, nu face nicio presiune. El spune că e dispus să mă aștept, însă pe măsură ce trece timpul îl simt că se atașează tot mai mult de mine și mi-e milă să-l rănesc. Nu vreau să îl fac să sufere, dar nici nu i-aș da drumul din mână încă.

Poate că de fapt n-ar trebui să rămân cu niciunul, dar ce garanție am că soarta îmi va scoate în cale un al treilea mai bun decât ăștia doi, de care să mă și îndrăgostesc și să mă și vrea?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată.
Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 23 Feb 2015, 07:26
    adevaruri

    Cine a semnat Myshanu are dreptate-si probabil e barbat- ! 1-nu-ti face griji in privinta atractiei tale tarzii..tocmai asta e problema: acum te-ai implinit,te-ai copt,cum se spune.si trimiti mesaje clare barbatilor. 2-nu te simti presata nici de varsta -e cea mai frumoasa pt femei !- nici de barbatul serios care vrea o familie.TU decizi ce vrei (sa ai diverse aventuri sexuale -care pot fi si oribile- sau doar cu smecherul,sa va simtiti bine cat 'tine',fara presiuni,sau sa te dedici casatoriei,copiilor,si barbatului bun care isi asuma responsabilitatile unei familii. 3-in orice caz,ar trebui sa-l testezi si pe cel serios,si daca il alegi,oricum sa stati o perioada 'de proba' 4-"fluturii" in stomac sunt rari,si 'zboara' repede...si mai ales vin cand esti inocent...Cand stii ce faci,ce ai facut,ce asteptari ai etc..nu mai prea vin fluturi.. 5-am trecut prin exact aceleasi probleme si dileme,chiar daca aveam 23 de ani,si ma presau parintii.Ce-am facut?! I-am spus sexosului ca trebuie sa ma marit.N-a spus nici un cuvant,s-o fi blocat,sau facea calcule...nici pana azi n-am aflat,pt ca l-am parasit,si sunt casatorita de 30 de ani cu cel bun,care ma iubeste mereu mai mult,imi da siguranta,e bun si bland...si'varza' in pat (nu se punea problema sa stau 'de proba',erau alte vremuri...) Concluzie:NIMENI NU LE ARE PE TOATE !

    3
    2

  • Cristina pe 23 Feb 2015, 01:59
    eterna poveste :)

    Cred ca tu stii/simti clar cu cine trebuie sa fii. Nu e cazul sa intrebi pe nimeni. 30 de ani nu reprezinta o varsta la care sa te panichezi. Nu mai ai 100 de ani sa te decizi, dar nici nu trebuie sa te pripesti. Poti decide sa iei o pauza (cu amandoi) si apoi sa vezi daca cel pe care ti-l doresti nu-ti va face totusi o propunere. Si daca nu, poate ca de fapt, in acest moment, nu astepti nicio propunere, fiindca tocmai situatia asta (in care el nu propune nimic) te atrage. Esti sigura ca iti doresti o familie cu toate cele care decurg dintr-un asemenea legamant? Intai decide ce cauti, apoi va fi simplu sa decizi intre cei doi sau un eventual al treilea. Bafta si bucura-te de situatie si de tineretea ta! :)

    4
    1

  • myshanu pe 22 Feb 2015, 04:01
    ce mai poveste...

    In primul rand povestea asta mi se pare o mare tampenie..Cum sa fii cu doi barbati in acelas timp,ei sa stie unul de celalalt si sa accepte situatia??e absurd...pai draga mea nici un barbat nu ar sta cu tine daca ar sti ca tu umbli si cu altul..Chiar sa fi tu printesa lumii!Chiar o mare tampenie..ma mira faptul ca nu ti-au dat amandoi un sut in fund pana acum..nici tu nu stii ce vrei de la viata..eu daca as fi in locul tau as renunta la scmecheras cum ii zici tu si m-as dedica acelei relatii serioase..in primul rand dupa jumatate de an e prea devreme sa iei o decizie in ceea ce priveste casatoria,mai iesiti impreuna,cunoasteti-va mai bine.Si nu mai zi niciodata ca Dumnezeu isi bate joc de tine.E cel mai mare pacat de pe lume sa gandesti in felul acesta.Dumnezeu ne iubeste,ne pune la incercare credinta dar in nici un caz nu-si bate joc de noi..Revino cu picioarele pe pamant domnita!!

    12
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod