Partenerul ideal

O relatie sexuala si romantica este prea importanta pentru a fi lasata la voia intamplarii; alegeti o persoana care este mai apropiata de dumneavoastra mai mult decat....
O relatie sexuala si romantica este prea importanta pentru a fi lasata la voia intamplarii; alegeti o persoana care este mai apropiata de dumneavoastra mai mult decat oricine altcineva in lume. Fiecare zi pe care o petreceti impreuna reprezinta alegerea dumneavoastra. Va poate aduce raiul sau iadul, in functie de cat de bine va intelegeti. Este surprinzator cat de multi oameni nu numai ca nu se gandesc serios la relatiile apropiate, ci considera chiar ca, intr-un fel, nu este corect sa o faca. Iar acest lucru aduce o multime de probleme.

Multi adopta fata de gasirea unui partener o atitudine de tipul "incearca si vezi". Ies cu o groaza de persoane pentru a vedea ce merge si ce nu merge. Desi se afla in cautarea compatibilitatii, s-ar putea sa nu stie cum ar arata si ar fi resimtita compatibilitatea, daca ar aparea. Se trezesc prin urmare implicati doar pentru ca au petrecut un timp cu cineva. Cum zilele sau saptamanile lipsite de evaluare trec, s-ar putea sa ajunga prea implicati pentru a iesi din relatie fara durerea despartirii, sau ar putea accepta un compromis nesatisfacator - pe cineva care este "OK", dar nu chiar ceea ce cauta ei, desi de la inceput nu stiau sigur ce anume cautau.

O alta greseala obisnuita este de a cauta pe cineva pe care il putem schimba sau modela conform idealului nostru. Cu alte cuvinte, o persoana isi poate da seama ca este posibil ca partenerul ei ideal sa nu existe, sau, daca exista, s-ar putea sa nu il intalneasca niciodata, insa idealul ii retine in continuare atentia. Idealul este ceea ce isi doreste, nu o persoana reala. Asa ca formeaza o relatie cu cineva pe care simte ca il poate transforma in idealul sau.

Este ca si cum ati intra intr-un magazin si ati cumpara un costum pe care nu il doriti pe baza faptului ca il puteti lua acasa, modifica si vopsi intr-o alta culoare! Bineinteles ca are mai mult sens sa cumparati un costum care va place de la inceput, dar trebuie sa va dati seama ca nu exista doar unul singur care sa va placa.

Oamenii opun de obicei o mare rezistenta la a fi schimbati in ceva ce nu sunt, doar pentru a-si multumi partenerul. Mesajul pe care il primesc este ca nu sunt potriviti in sine. De asemenea, deoarece imaginea ideala este cea care conduce relatia, cel care o detine nu va fi niciodata satisfacut pentru ca idealurile sunt, prin definitie, imposibil de atins. Ambii parteneri au sanse foarte mari sa devina dezamagiti si frustrati de-a lungul timpului, unul pentru ca celalalt nu se conformeaza idealului, iar celalalt deoarece simte ca nu este valorizat pentru el insusi, ci pentru ceea ce ar trebui sa fie.

Acordati-va un moment pentru a va gandi cine ar putea fi partenerul dumneavoastra ideal.

Cum ar arata?
Ce fel de voce ar avea?
Ce ati simti fata de el?
Cum s-ar purta cu dumneavoastra?
Cum v-ati purta cu el?
Folositi pe cineva ca model pentru partenerul dumneavoastra ideal?

Idealurile reprezinta propria noastra creatie. Putem controla fiecare componenta a idealului, pana la ultimul detaliu. Nu putem sa controlam alte persoane si sa le facem ceea ce nu sunt decat pentru o perioada scurta de timp, iar pretul este foarte ridicat.

Pentru majoritatea oamenilor, intalnirea in dansul vocilor conditionarii este mai putin traumatica. Cel caruia ii place sa aiba grija va fi atras de cineva care are nevoie de grija. Formam relatii cu cei a caror perspectiva asupra lumii o completeaza pe a noastra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod