Mai poți avea încredere într-o persoană care te-a înșelat?

Ești vulnerabilă în relația cu partenerul tău în moduri pe care puține persoane din viața ta le văd vreodată.
Împărtășești secrete și ai curajul să ai încredere în acesta. Dacă descoperi că această persoană a avut o aventură, te simți trădată. Multe persoane încheie relația imediat când descoperă că partenerul lor le-a înșelat. Dar dacă vrei să rămâi cu o persoană care te-a înșelat, mai poți avea încredere în aceasta? Iată ce factori ar trebui să iei în considerare înainte de a decide ce să faci mai departe!

Ar trebui să mai ai încredere într-o persoană care te-a înșelat sau nu?


Potrivit psihologilor, răspunsul depinde de mai mulți factori. De exemplu, motivul pentru care te-a înșelat.
Potrivit specialiștilor, cel mai bun indicator al înțelegerii următorului pas într-o relație cu probleme este ceea ce a determinat persoana să înșele în primul rând. Unele motive ale infidelității sunt patologice. Partenerul care a înșelat ar putea fi narcisist, dependent de companie fizică sau sociopat. Alte motivații pentru înșelat ar putea fi răzbunarea sau sabotajul intenționat, deoarece există și alte motive pentru a pune capăt relației.

Uneori, motivele pentru care cineva înșală nu sunt la fel de rău intenționate. S-ar putea să existe un moment greșit, dar trecător.
De exemplu, partenerul ar putea avea criza vârstei mijlocii sau s-ar putea lăsa copleșit de atracție, deși este într-o relație fericită. Poate că o persoană a înșelat pentru că suferea de probleme de sănătate mintale și încerca să obțină atenția unei persoane noi în loc să își trateze problemele.

Dacă motivul infidelității este legat de problemele relației, relația nu mai are un viitor. Cu toate acestea, dacă motivul pentru care a înșelat cineva a avut de-a face cu probleme personale, abordarea problemelor acelei persoane ar putea însemna că încrederea poate fi câștigată iar.

Ce se întâmplă după ce ai fost înșelată?


Este important să îți analizezi sentimentele dacă ai fost victima infidelității partenerului. După aceea, dacă vrei să încerci din nou, modul în care partenerul se poartă în urma consecințelor este un bun indicator al succesului relației.
Există mai multe semne care arată că un cuplu poate rămâne împreună.

De exemplu, dacă partenerul care a înșelat regretă cu adevărat ceea ce a făcut și își asumă responsabilitatea. Apoi, partenerul rupe orice legătură cu persoana cu care te-a înșelat. În plus, partenerul este sincer cu tine în legătură cu problemele personale, problemele pe care le percepe în relație și ceea ce ar trebui să faceți pentru a merge mai departe. Sinceritatea este singura modalitate de a restabili încrederea după o aventură. Până când victima infidelității se simte din nou confortabil, persoana care a înșelat ar trebui să fie în mod constant deschisă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod