Mai există femei cuminți?

"Vreau o femeie cuminte, zise el!" Mai există femei cuminți? Dar ce înseamnă cuminte? Că nu bea? Că nu se duce în club? Că nu a ajuns în pat cu atâția bărbați încât le-a pierdut numărul?
Cumva una care are coșuri pe față, se îmbracă din dulapul bunicii, poartă aparat dentar și plânge din orice? Nu. O femeie cuminte este ceea ce spune și numele: CU MINTE. Adică o femeie deșteaptă, cu moravuri bune, liniștită, deșteaptă, înțeleaptă. Sunt calități pe care orice bărbat cred că și le dorește, însă tot aud un lucru care nu-mi dă pace: Femeile cuminți nu sunt bune în pat.
Păi cine spune asta? Sau ce dovadă există, astfel încât să putem generaliza? Oare nu există și femei zvăpăiate care să fie lemn în pat?

Dacă o femeie cuminte înseamnă că e deșteaptă și înțeleaptă, nu se presupune că săraca femeie poate fi bună în pat? Nu înseamnă asta că prin înțelepciunea ei a înțeles că nu trebuie să se pună pe un piedestal de unde să o admire bărbații, dar fără să o atingă? Nu sunt oare femeile ușoare acelea care impun condiții? "Nu dormim azi împreună, că e prea devreme!" sau "Nu ajungem în dormitor de azi, așteaptă o lună, două, eu nu sunt ca alte femei".
Serios? Cu ce te face asta să pari cuminte? Eu știu că atunci când atragi atenția asupra unui aspect, de fapt, lucrurile stau invers decât vrei să arăți.
Femei cuminți înseamnă femei cu un echilibru emoțional, cu un comportament care frizează liniștea masculină, dar fără să-i lipsească sarea și piperul.

O femeie cuminte în sensul antic, plictisește. Sau poate mă contraziceți voi. Dar vă poate satisface o femeie care nu a trecut prin nicio experiență? Sau o femeie care nu are niciun fel de așteptări de la viață? Vă poate satisface o femeie care nu are niciodată niciun punct de vedere? Sau una care nu e în stare să te susțină atunci când ai nevoie? Aș îndrăzni să spun că nu, deși nu sunt bărbat.
 
Citește continuarea aici
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gyuri pe 27 Oct 2023, 22:10
    Vreau o femeie

    Pentru căsătorie

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod