Lucruri stupide care li se par importante oamenilor

Există anumite lucruri stupide care li se par importante oamenilor, dar care nu ar trebui să impresioneze pe nimeni. Nu este vorba doar despre lucrurile materiale, ci și despre anumite credințe care au ajuns să ia locul lucrurilor importante în viață.

Ce lucruri stupide li se par importante oamenilor?


1. Marca posesiunilor tale


Cei mai mulți oameni cred în mod eronat că achiziționarea de produse scumpe de la branduri cunoscute îi va face să arate strălucitor, frumos și de succes. Dar nu își dau seama că își bazează stima de sine pe obiecte materiale. Nu este surprinzător că aceștia se simt în permanență stresați, mereu încercând să câștige din ce în ce mai mulți bani și să-și ia cele mai bune lucruri. Fiind obișnuiți să cumpere mai mult, aceștia uită să acorde atenție lucrurilor care contează cu adevărat în viață, cum ar fi construirea de relații cu oamenii, împlinirea pasiunilor și împărtășirea darurilor cu lumea.

2. Numărul prietenilor


Sunt multe persoane care se bucură de cât de mulți prieteni au în social media și de numărul de aprecieri din partea acestora. Realitatea este că numai puțini dintre aceștia sunt prietenii lor cu adevărat.
Dacă te numeri printre acești oameni, dă-ți seama că doar câțiva prieteni sunt adevărați, chiar dacă pot fi numărați pe degetele de la o mână. Însă aceștia sunt mult mai importanți decât relațiile superficiale cu mii de oameni.

3. Banii din contul bancar


Indiferent cât de mulți bani ai reușit să strângi, nu vor fi suficienți pentru a avea bucurie și libertate în viața ta. Cei mai mulți oameni își doresc să aibă cât mai mulți bani, gândindu-se că în acest fel se vor simți mai bine cu privire la propria persoană și că vor reuși să își trăiască visul. Dar chiar și atunci când reușesc să facă mai mulți bani, vor ajunge să fie dezamăgiți mai devreme sau mai târziu, realizând că banii nu sunt cheia care deschide ușa fericirii.
În loc să se străduiască să aibă succes în ceea ce privește bogăția financiară, ar trebui să se străduiască să obțină lucruri care dau cu adevărat sens vieții, cum ar fi dragostea, creativitatea și joaca.

4. Numărul orelor în care ai treabă


Multe persoane tind să creadă că sunt importante atunci când vorbesc despre cât de ocupate sunt în viața de zi cu zi. Acestea uită în schimbă că sunt ocupați și nu își mai iau timpul necesar pentru a-și relaxa mintea și corpul, lucru care poate aduce un stres enorm, ducând ulterior la epuizare fizică și emoțională. Este bine să fii implicat în lucrurile care îți fac plăcere, dar este dăunător să nu îți rezervi timp pentru a te odihni și pentru a-ți reîncărca bateriile.

5. Puterea pe care o ai asupra altora


În societatea competitivă în care trăim, am fost condiționați să credem că dovedirea superiorității noastre față de ceilalți este ceea ce ne va îmbunătăți încrederea în sine și ne va oferi sentimentul succesului personal. Încercăm prin toate modalitățile să îi depășim pe alții și să le arătăm că suntem mai puternici.
Rezultatul? Ne simțim înstrăinați într-o lume pe care o percem ca fiind inamică pentru noi. De asemenea, ajungem să ne dăm seama că puterea aceasta este superficială și că poate dispărea oricând, ceea ce ne supune unui stres și unei frici constante.

Viața este scurtă, așa că asigură-te că o petreci în moduri care te fac să fii cu adevărat fericit și împlinit, fără a rămâne blocat în urmărirea lucrurilor stupide ce îți pot oferi doar o satisfacție temporară. Încearcă să nu asculți indicațiile altor oameni, pentru că fiecare își definește propria fericire.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod