La ce vârstă încep bărbaţii să se gândească la căsătorie


Numărul divorţurilor este în creștere, dar mulţi bărbaţi rămân la fel de greu de convins să facă pasul cel mare. Vârsta de la care bărbaţii încep să se gândească la căsătorie este un factor important, dar de multe ori decizia de a ajunge în faţa altarului este influenţată de numeroase elemente.
Numărul divorţurilor este în creștere, dar mulţi bărbaţi rămân la fel de greu de convins să facă pasul cel mare. Vârsta de la care bărbaţii încep să se gândească la căsătorie este un factor important, dar de multe ori decizia de a ajunge în faţa altarului este influenţată de numeroase elemente.

Când ai găsit bărbatul potrivit alături de care ești gata să-ți petreci restul vieții, sau cel puțin câțiva ani, este dificil să accepți că și el te iubește, dar nu este deloc încântat de ideea unei căsnicii. De multe ori, merită să-l aștepți, dar această decizie poate fi dificilă.

Între căsătorie și viața de burlac

Multe femei au trecut prin frustrarea simțită de Carrie în "Sex And The City" atunci când Mr. Big s-a însurat. După ce i-a acceptat toate toanele de burlac și el a asigurat-o că nu vrea să se căsătorească niciodată, Mr. Big s-a însurat cu o femeie mai tânără. Cei doi au ajuns în final împreună, dar viața nu-i ca filmul și uneori îți poți irosi ani buni din viață în așteptarea unui bărbat.

Viața de burlac este un vis pentru cei mai mulți bărbați, dar decizia cu privire la o căsnicie poate apărea oricând, din senin. Există însă unele repere după care te poți ghida, care te ajută să stabilești dacă îl aștepți degeaba sau nu.

Care este vârsta potrivită pentru cei mai mulți bărbați?

Dorința de a se căsători îi cuprinde pe cei mai mulți bărbați în funcție de momente diferite din viață, legate în principal de educație și carieră.

Studiile de specialitate au arătat că cei mai mulți absolvenți de liceu încep să se gândească la căsătorie ca la o posibilitate reală în jurul vârstei de 23-24 ani.
Absolvenții de studii superioare așteaptă mai mult și căsătoria devine un subiect de reflecție în jurul vârstei de 26 de ani. Din păcate, perioada tocmai bună de căsătorie nu durează prea mult.

Bărbații cu studii universitare rămân dispuși să se căsătorească cu femeia potrivită până în jurul vârstei de 33 de ani. După acest prag, șansele unei casnicii încep să scadă, iar ei încep să se obișnuiască cu viața în care nu există o femeie față de care să aibă responsabilități prea mari.

Cei mai mulți absolvenți de facultate consideră că vârsta cea mai bună pentru a cere în căsătorie femeia care le stă alături este între 29 și 33 de ani, în funcție de progresul în carieră, dar și de studiile post-universitare.

După vârsta de 33 de ani, șansele de căsătorie rămân rezonabile pentru aproximativ 4-5 ani, dar scad foarte puternic după vârsta de 38 de ani.
Obișnuiți cu viața de burlac, mulți bărbați decid mult mai greu că au găsit partenera ideală care merită acest efort.

Excepțiile de la regulă

Indiferent de pragurile importante pentru cei mai mulți bărbați, există și numeroase excepții. Unii bărbați sunt gata încă de la 18 ani să preia responsabilitățile unei familii, în timp ce pentru alții mama rămâne cea mai importantă femeie pe viață.

Dacă partenerul tău îți spune clar că nu vrea să se căsătorească sau că "Nu chiar acum" sau "Hai sa mai așteptăm câțiva ani", este important să-ți stabilești un orizont de așteptare. Dacă situația rămâne la fel și după un an, doi sau trei, iar tu vrei să începi o familie, va trebui să iei o decizie care nu este niciodată ușoară.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Catalin pe 11 Feb 2013, 14:28
  Avertisment pentru Mry!

  Mry! Nu fa copil inainte de casatorie pentruca o sa-ti mearga rau in casnicie! Citeste Biblia si ai sa vezi ce zice!!!!!!!! Eu sunt Crestin Ortodox! Ai grija ce-ti doresti ca se implineste! Multe cupluri au facut copii inainte de casatorie si cand au intrat in Sf. Biserica stricati si morcirliti in patimi, copii lor le-au iesit rau! NU te juca cu Dumnezeu cand este sa depui JURAMANT in fata Sfantului Altar! Ca zice Vasile Scararu in cartea sa "Prima nunta este lege si patul nespurcat!" si "Iar a doua nunta inseamna inclcare de lege si se cere pocainta!" "Iar a treia nunta se numeste calcare de lege si sunt ca dobitoacele care nu tin seama de ceea ce Dumnezeu le-a randuit in Legea Sa!" Deci, omul cu cele 3 nunti se numeste un bou, mai pe romaneste si nu tine seama de mania lui Dumnezeu!!!! Ai grija ce faci, Mry! Azi el te iubeste, dar cand va afla ca-i porti copilul sau, te va parasi cand ti-e lumea mai draga!!!! Roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea minte pentru ca nu o ai deloc in acel cap pe care il porti pe umeri degeaba!!! imi pare rau ca zic asa, dar asta este adevarul! stiu ca doare, dar te fac sa te trezesti! Daca nu ma asculti de sfat, sa stii ca nu asculti nici de Dumnezeu si de Ingerul tau Pazitor care ti-a daruit-o Dumnezeu la Botez!!!

  3
  5

 • XC;SKCL pe 4 Feb 2013, 14:42
  MRY

  @TU AI IMPRESIA CA TE IUBESTE? HELLO, SUNTETI TINRI, TRAITI-VA VIATA, LASATI SAIBA SI BORACII PENTRU ALTII, NU AVETI NICI 30 DE ANI SI CE VRETI SA FACETI? FATA MEA, DA TIE ITI LIPSESTE CREIERU COMPLET: AI O RELATIE "FRUMOASA", DA GAGIU TAU REFUZA SA DISCUTE CU TINE DESPRE ANUMITE LUCRURI. TI S-A APRINS BECUL? TOT MAI ESTI PE UN NORISOR ROZ? BATE PALMA, IN MAI PUTIN DE 6 LUNI VA VETI DESPARTI. CLASIC.... RELATIE FRUMOASA.... FII SERIOASA

  0
  4

 • XC;SKCL pe 4 Feb 2013, 14:39
  DA

  DACA N-AI SAIBA PE DEGET, GATA, ESTI DAMNAT..... CASATORIA, CE KKT.... NIMIC NU E MAI DE PRET CA LIBERTATEA.... ADEVARUL DOARE, STIU, IPOCRITILOR....

  1
  1

 • Mry pe 25 Ian 2013, 10:33
  @ Florin

  Un punct de vedere interesant.Esti psiholog?S-ar putea sa ai dreptate. Multumesc

  1
  1

 • Florin pe 24 Ian 2013, 18:05
  Casatoria e pe duca...

  @Mry Casatoria se devalorizeaza tot mai mult, nu doar pentru barbati, ci si pentru femei. Cred ca el incearca sa-ti spuna ca relatia voastra este oficiala si completa, iar singurul beneficiu al casatoriei ar fi pentru un copil. Eu inteleg ca pentru unii oameni hartia aia are o valoare: te face sa te gandesti de doua ori inainte sa divortezi, dar atunci cand exista probleme, ruptura vine indiferent daca esti casatorita sau nu.

  3
  0

 • Mry pe 22 Ian 2013, 17:41
  intrebare

  Sunt intr-o situatie foarte ciudata. Am o relatie frumoasa de un an in care am depus ft mult suflet atat eu cat si iubitul meu. Ma iubeste mult dar atunci cand am discutat despre viitor mi-a spus ca o sa ne casatorim numai dupa ce o sa facem un copil. Am ramas socata de ideea asta pentru ca eu nu as accepta niciodata asa ceva.Am incercat sa inteleg De Ce gandeste asa si nu am reusit, am incercat sa discut cu el insa el refuza sa abordam subiectul acesta.El are 27 ani si eu 22. Daca as putea sa inteleg si eu...va rog sa ma ajutati: ce ar putea sa determine un barbat sa gandeasca asa?

  3
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod