La a câta întâlnire ar trebui să faci sex cu el? Nu te grăbi!

Sexul la prima întâlnire este o practică tot mai frecventă, dar mulţi susţin că cel mai potrivit moment pentru sex este a treia sau chiar a patra întâlnire. Află care sunt cele mai bune argumente care te ajută să hotărăşti la a câta întâlnire ar trebui să faci sex cu el.
Sexul la prima întâlnire este o practică tot mai frecventă, dar mulţi susţin că cel mai potrivit moment pentru sex este a treia sau chiar a patra întâlnire. Află care sunt cele mai bune argumente care te ajută să hotărăşti la a câta întâlnire ar trebui să faci sex cu el.

Dincolo de implicațiile sociale ale sexului la prima întâlnire sau ale deciziei de a mai aștepta, există argumente puternice pentru decizia cea mai bună pe termen lung. Nu te lasă convinsă de termerile că ai putea fi considerată ușuratică sau frigidă și hotărăște care este soluția cea mai bună pentru tine.

Mit: Sexul la prima întâlnire distruge șansele unei relații

Mentalitatea conservatoare susține faptul că sexul la prima întâlnire distruge șansele unei relații pe termen lung.
Un studiu recent realizat la Universitatea din Iowa indică faptul că acest lucru nu mai este adevărat tocmai pentru că... tot mai puțini oameni cred în el. Sexul la prima întâlnire nu mai are atașată nicio stigmă cu privire la promiscuitate, pe măsură ce devine o practică tot mai des întâlnită în special la tineri.

Dacă prima întâlnire a fost urmată de o noapte fierbinte și crezi că există șanse pentru o relație serioasă, sfatul psihologilor este să nu te arunci în continuare tot înainte.

Sexul la prima sau la o doua întâlnire nu afecteză șansele de reușită ale unei relații, dar petrecerea a foarte mult timp alături de noul partener poate crea o aparență de compatibilitate complet nerealistă.

Realitate: Așteptarea scade riscul unor complicații

Cel mai bun argument pentru sexul la a doua întâlnire sau chiar la a treia sau la a patra este simplul fapt că ajungi să cunoști partenerul mai bine înainte de începerea relației sexuale.
O compatibilitate extraordinară în pat poate ascunde diferențe fundamentale în cuplu, uneori chiar și până la logodnă sau chiar în luna de miere.

Când sexul este extraordinar, ești mai puțin tentată să analizezi obiectiv și celelalte fațete ale relației. Odată ce ți-a oferit un orgasm de zile mari, poate fi mai dificil să-i analizezi obiectiv și calitățile de partener pentru o relație pe termen lung.

Dacă petreci mai mult timp încercând să cunoști partenerul, vei fi mai deschisă și la experiența sexuală. Cel mai mare avantaj pentru cuplurile care așteaptă este însă analiza mai obiectivă a viitorului relației, indiferent de compatibilitatea sexuală.

Sinceritatea înainte de toate

Pentru a hotărî care este cea mai potrivită întâlnire pentru prima partidă de sex, sinceritatea este crucială.
În primul rând, fii sinceră cu tine însăți, cu privire la așteptările tale pe termen scurt și pe termen lung.

Odată ce știi exact ce vrei, poate fi mai simplu și să fii sinceră și cu partenerul. Este important să dezvălui de la început dacă vrei doar o aventură de o noapte sau ești mai interesată să explorezi șansele unei relații. Atunci când partenerul este cu adevărat interesat de tine, va fi dispus de cele mai multe ori să aștepte primul contact sexual chiar și după a patra întâlnire.

Dacă îți analizezi din timp prioritățile proprii și ești sinceră și cu partenerul, relația are o șansă în plus la succes. Dacă el își dorește doar sex și tu nu, nu ai nimic de pierdut atunci când aștepți și nu faci sex la prima întâlnire.
Poți decide să faci totuși sex dacă el insistă, însă nu uita de faptul că acest compromis stabilește un echilibru de putere în favoarea lui într-o potențială relație.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cata pe 9 Apr 2013, 01:38
    vointa

    Postati si va rog acel studiu facut la Universitatea Iowa.Tot articolul se contrazice.Nu faceti sex nu din prima a doua sau a patra oara.Face-ti cand vreti si cand simtiti ca suntei regatiti.pretindemi ca suntem evoluati si emancipati si dezinhibati si asta inseamna ca trebuie sa ne-o tragem cu cine ne iese in cale?fara sa mai investim sentimente?exact ca animalele? Cat despre mentalitatea sex dupa casatorie,ca de obicei nici un argumet moral,social,stintific,psihologic sau chiar teologic.

    2
    0

  • smart100 pe 20 Dec 2012, 15:52
    curvie/preacurvie....?

    si cu Adam si Eva cum ramane?!!!!!!!!!!!

    0
    2

  • lucia pe 16 Dec 2012, 18:12
    pt Dani

    In Biblie scrie ca preacurvie e atunci cand una dintre persoane sau amandoua e casatorita, iar curvia e atunci cand nici unul nu e casatorit cu altcineva, dar nici intre ei. Ar trebui sa mai citesti tu Biblia din nou.

    2
    5

  • Dany pe 15 Dec 2012, 22:47
    :)

    Ovi..te inseli..curvie sau preacurvie este atunci cand casatorit/a fiind..ai relatii sexuale cu alta persoana! Citeste biblia..

    4
    3

  • ROXANA pe 15 Dec 2012, 19:21
    sex la prima intalnire...

    Ovi, evolutie si iar evolutie..trebuie sa ne adaptam conditiilor insa nu trebuie sa trecem peste ceea ce ne dorim cu adevarat... !! "cineva" sustine ce e curvie/preacurvie..nu ai nicio garantie la nimic...de aceea sustin ca trebuie sa facem ceea ce ne dorim atat cat timp ne asumam consecintele faptelor noastre ...trebuie sa facem ceea ce simtim ca sa fim in armonie cu noi insine!! parerea ea este ca limitele noi le stabilim......cu drag, multa iubire tuturor!!!

    6
    3

  • Ovi pe 15 Dec 2012, 16:33
    asteptare

    Stiti cit trebuie asteptat? Pina dupa casatorie. Relatiile sexuale in afara casatoriei e curvie. Iar curvia (sau preacurvia) nu pot asigura o relatie de durata (pina ce moartea ii va desparti pe cei doi).

    11
    18

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod