Infidelitatea – un drum fără întoarcere?

Cuplurile în care apare infidelitatea sunt considerate, de cele mai multe ori, relații încheiate. Nimic nu mai rămâne la fel, după ce unul dintre cei doi a călcat strâmb. Este comună părerea ca în momentul în care aflăm că partenerul nu ne este fidel, singura cale de urmat este divorțul.
Surprinzător însă, multe cupluri aleg să-și continue căsnicia dupp un episod singular de infidelitate. Femeile sunt cele mai dispuse sp ierte și să își continue căsnicia. Oare ce resort face ca oamenii să scuze situații care aparent nu au ieșire? Uneori bărbații sunt cei care pot ierta o infidelitate, în ciuda prejudecăților. Este evident că există motive pentru a călca strâmb, iar aceste motive sunt cunoscute doar de cei doi, indiferent de imaginea publică a cuplului. 
 

Psihologii caută răspunsuri, cuplurile știu mai bine care sunt motivele pentru a continua o relație în care apare infidelitatea.

 
De cele mai multe ori, chiar femeia înșelată simte că poate propriul comportament a condus la modificarea relației de cuplu. Dacă de la începutul relației, nu au existat sentimente puternice de dragoste, atunci partenerii sunt mai înclinați să cedeze unor tentații și să descopere, din păcate, că partenerul din cuplu nu este chiar ceea ce își doresc.
În afară de componența sexuală, oamenii înșeală căutând o înțelegere mai bună, o comunicare mai strânsă. Atunci când un bărbat și o femeie devin colegi de apartament, fiecare începe să se înstrăineze într-un fel sau altul. Răceala sufletească, rutina, stresul zilnic și programul prea încărcat vor duce la singurătate în doi. Este cea mai grea povară pentru bărbați și femei deopotrivă.
 
Există femei care dau o nouă șansă unei relații în care au fost înșelate, datorită fricii de singurătate, datorită convingerii că oricum toți bărbații înșeală, la un moment dat. În acest caz, relația poate continua, dar este de dorit ca încrederea și dorința de a continua relația să existe de ambele părți.
 
O altă situație în care partenerii își dau o șansă este întâlnită atunci când există copii.
De dragul lor, cei doi aleg să meargă mai departe în căsnicie. Nu este o alegere ușoară. Trebuie să fiți convinși că relația chiar merită o șansă și nu veți fi nefericiți împreună crescându-vă copii. Este ideal să puteți construi mai departe o relație armonioasă, dacă a fost vorba doar de o greșeală și dacă estimați că nu există șanse să se repete.
 
Dacă însă infidelitatea are o puternică componentă emoțională și partenerul este cu adevărat îndrăgostit, nu continuați relația cu orice preț. Orice om are dreptul la libertatea alegerii. Încercați să vă analizați cu sinceritate comportamentul și să vedeți dacă greșelile făcute de-a lungul timpului au erodat relația de cuplu, ducând la infidelitate. 
 
În concluzie, infidelitatea nu este neapărat punctul final al unei relații, dar este un moment crucial pentru restabilirea priorităților și pentru analiza clară a cuplului.
Alegeți cu înțelepciune și căutați să nu va mințiți singuri, pentru că fericirea și viața liniștită sunt dreptul vostru zilnic. Nu renunțați la iubire, la dragoste, dar nu iertați la nesfârșit greșelile partenerului. 
 
Disclaimer: Acest articol a fost scris de Gabriela Rubtov, în urma concursului publicat pe 1 februarie 2018. IMedia nu poate fi trasă la răspundere pentru conținutul articolelor în totalitatea lor sau doar pentru o parte a acestora si este absolvit de orice răspundere civilă sau penală cu privire la acestea. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod