cuplu

Gaslighting sau manipularea psihologică subtilă: Cum o poți recunoaște în relația ta

Uneori, în cuplu, partenerii se rănesc unul pe celălalt fără ca niciunul dintre ei să realizeze acest lucru.

Dacă ai bănuit, la un moment dat, că ai de-a face cu fenomenul de gaslighting în relație, probabil chiar s-a întâmplat. Și chiar dacă nu ai avut astfel de gânduri, tot este posibil să fi întâmpinat unul sau mai multe episode de acest tip.

Gaslighting în relație este atunci când unul dintre parteneri își manipulează subtil, conștient sau inconștient, jumătatea, făcând-o pe aceasta să se simtă confuză sau să nu își dea seama de anumite comportamente toxice.

Iată sub ce forme poate apărea fenomenul de gaslighting în relația ta:

1.
Partenerul îți interzice să porți anumite lucruri sau să te machiezi


Daca iubitul tău îți spune des să renunți la acei jeanși prea mulați sau la bluza ta preferată, pe motiv că are decolteul prea generos, ar putea exista o problemă serioasă. Chiar dacă tu percepi acest comportament ca pe unul grijuliu și simpatic, el poate ascunde o dorință de control.

În plus, un partener care crede că are dreptul de a decide cum te prezinți tu în societate este o persoană care trebuie să își redefinească anumite concepte.
Iubita nu este o proprietate, ci o ființă capabilă de a face propriile alegeri.

În cazul în care te regăsești, ține minte că tu ești singura care are putere de decizie. Dacă vrei să porți ruj roșu, poartă, iar dacă adori rochiile strâmte poartă-le cu mândrie! Citește continuarea pe andreearaicu.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod