Este cu mine din interes?

Ar putea suna ciudat la multi dintre noi, dar, oricat de puternica ar fi dragostea, oamenii au obiceiul de a pune astfel de intrebari atunci cand el sau ea castiga de 10 ori mai mult ca celalalt, sau este cu cel putin 10 ani mai mare, sau are o mostenire frumusica.
Si multe fete trec prin aceasta dilema chiar in acest moment: puternice, independente, frumoase, dar nenorocoase in dragoste pana la un baiat care e bun, e tandru, e iubitor si chiar dependent. Insa e ceva, dincolo de asta, care simti ca nu "se leaga".


E cazul sa iti pui astfel de intrebari?

1. Stati in casa ta sau intr-o casa cu o chirie pe care o platesti tu, fara ca el sa simta nevoia sa schimbe lucrurile in vreun fel? Discuta cu el despre acest lucru. Daca lasi lururile asa, mai devreme sau mai tarziu, te poti simti folosita. Sau mai rau, poti ajunge sa crezi ca ai dreptul sa iti "cumperi" relatia, si daca dai bani nu mai trebuie sa dai altceva, cum ar fi atentie, afectiune.
O relatie nu se cumpara.

Gandeste-te daca iti doresti aceasta discutie, sau iti e frica de ea. Raspunsul tau spune ceva despre increderea pe care o ai in tine. Daca iti e frica de aceasta discutie pentru ca te-ar putea parasi, inseamna ca te gandesti ca sta cu tine nu pentru ceea ce reprezinti, ci ceea ce ai, si asta nu prea va ajuta relatia, nici pe tine ca fiinta.

2. Ezita atunci cand e vorba de casatorie, chiar daca vorbeste despre voi facand planuri de viitor, ca si cum veti fi mereu impreuna.
Pentru cele mai multe persoane, o relatie stabila se indreapta catre o oficializare a dragostei, astfel incat ambii parteneri sa se simta iubiti si in siguranta.
Pentru altele oficializarea unei relatii este inutila sau chiar daunatoare. E dreptul fiecaruia de a alege. Atunci cand esti intr-o relatie, e bine sa stii de ce parte esti si tu, si celalalt. Daca amandoi sunteti persoane care cred in oficializarea relatiei, insa el nu are nici o initiativa, nu interpreta imediat ca pe un semn ca nu te iubeste. Incearca mai intai sa discutati, pentru a nu ajunge la conflict cand nici macar nu e cazul. Daca iti va spune ca nu se vede cu tine o viata, atunci e timpul sa iti pui niste intrebari.

3. Adeseori se plange ca nu are bani si, pentru a evita penibilul, platesti repede.
Incearca, din nou, sa nu il cumperi.
Si daca are o problema, sa nu sari sa i-o rezolvi, ci sa ii spui ca ai incredere in el ca o va rezolva singur.

4. Ii faci cadouri consistente, costisitoare, insa el iti face cadouri simbolice.
Poate nu crede in cadouri si atunci e bine sa ii spui si ce iti doresti tu. Sau poate e obisnuit sa primeasca, nu sa ofere. Si atunci e bine sa aveti o discutie serioasa privind asteptarile unuia de la celalalt.

5. Mai degraba se plange de lucrurile de care are el nevoie atunci cand mergeti la cumparaturi, asteptand ca tu sa scoti cardul, decat sa se gandeasca la lucrurile de are ai tu nevoie.

6. Iubitul tau nu te "vede". Si asta spune ceva despre locul fiecaruia in relatie.
Daca vrei sa te simti vazuta, nu lasa sa treaca timpul pana comportamentul se cronicizeaza. Comunica-ti asteptarile deschis.

Orice ai face, imporant e sa risipesti norii. Pentru ca, stand alaturi de o persoana care nu stii daca te iubeste, cu gandul ca sta cu tine din interes, e ca un drog luat cu picatura care te va ucide incet, incet in timp. Increderea in tine, siguranta ca vei fi iubita pentru ceea ce esti, pasiunea fara pragmatism in spatele ei... nu renunta la ele asa usor. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod