Dovedit științific: de ce bărbaților le este atât de greu să fie atenți la ce vorbesc femeile

Fie că este un iubit, un frate sau un prieten, toate cunoaștem cel puțin un bărbat care nu se pricepe deloc să fie un ascultător.
 În loc să te enervezi sau frustrezi află că există câteva motive dovedite științific pentru care bărbaților le este greu să fie atenți la ce vorbesc femeile.  În loc să te enervezi sau frustrezi află că există câteva motive dovedite științific pentru care bărbaților le este greu să fie atenți la ce vorbesc femeile. 

Un studiu relevă faptul că bărbații reacționează diferit la vocile feminine. Pe altă parte, creierul bărbaților este mai puțin activ atunci când aud vocea unei persoane de același gen și depune mai mult efort pentru a descifra ceea ce spune o femeie.
Acest lucru înseamnă că bărbaților le este mai greu să înțeleagă semnificația cuvintelor sau să aibă emoții atunci când aud cuvinte provenite de la o femeie. 

Vocea femeii nu este autoritară


S-a constatat că dimensiunea corzilor vocale și a laringelui unei femei sunt mai mici decât ale unui bărbat. Studiul ne arată că oamenii au, în general, mai multă încredere într-o persoană cu o voce joasă și că le preferă pentru rolurile de conducere. Acesta este și unul dintre motivele pentru care mulți bărbați nu ascultă indicațiile venite din partea unui superior care este femeie. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod