Despărțire fără explicații: 3 motive pentru care partenerul se retrage subit din relație

Partenerul a dispărut pe neașteptate din viața ta, fără să îți ofere nicio explicație?
Despartirile sunt intotdeauna dureroase, mai ales cand motivul iti ramane necunoscut. De ce a plecat? Oare ce ai facut gresit? Ce l-a deranjat si, mai ales, de ce a ales sa dispara fara o discutie serioasa?

Aceste intrebari te pot bantui zile, saptamani, luni sau chiar ani intregi, dupa ce ai fost parasita brusc, fara nicio explicatie. Chiar mai mult, o asemenea situatie te poate face sa iti pierzi increderea in sine si sa crezi mereu ca este ceva in neregula cu tine si cu felul tau de a fi. Totusi, nu este cazul sa iti faci asemenea ganduri.
Iata de ce!

Despartire fara explicatii: Ce motive se pot ascunde in spatele acesteia

1. Partenerului ii este frica sa dezamageasca


De cele mai multe ori, o plecare treptata si subtila indica o problema de asumare a partenerului. Acesta nu poate accepta sau suporta sentimentele care vin la pachet cu dezamagirea persoanei de langa el, asa ca prefera sa evite complet momentele tensionate, cu orice pret. Chiar si cu acela al unei despartiri ce denota lasitate sau nepasare.

Astfel, in acest caz, partenerul dispare in ceata pentru a-si evita propriile sentimente dificile, pe care nu stie cum sa le gestioneze in mod direct.
Cand se intampla acest lucru, cel mai bine este sa intelegi ca mecanismul lui de coping nu spune nimic despre tine. Nu meritai un asemenea gest si, chiar daca suferi pe moment, vei ajunge la concluzia ca iti este mai bine in lipsa fostului iubit.

2. Partenerul nu se cunoaste pe sine si nu stie ce vrea


Cand o persoana nu se cunoaste suficient de bine si nu stie ce isi doreste de la viata, nu are nici maturitatea emotionala necesara pentru a gestiona o confruntare. Astfel, o despartire fara explicatii devine cea mai confortabila si cea mai usoara varianta.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod