De ce să nu-ți fie frică de respingerea oamenilor

Respingerea oamenilor nu are loc aproape niciodată. De fapt, respingerea așa cum ți-o imaginezi este extrem de rară. Pentru a-ți da seama de acest lucru, ar trebui să-ți pui câteva întrebări. Iar ulterior vei vedea că nu are de ce să-ți fie frică de respingerea oamenilor.

Respingerea oamenilor nu ar trebui să te sperie


Ai fost vreodată respins de o persoană într-un mod care ți-a rănit cu adevărat identitatea și perspectivele în viață? Într-un mod care ți-a afectat în mod semnificativ sentimentele și ți-a schimbat pentru totdeauna propria valoare sau potențialul? Probabil că da.

Ai fost respins în viața ta de cel puțin cinci persoane în acest mod semnificativ? Poate că da, poate că nu. Șapte oameni? Zece? Cincisprezece? Duouăzeci?


Gândește-te la următoarea situație. Dacă ai merge la cină cu un prieten, de câți oameni ți-ai aduce aminte imediat care te-au respins într-o manieră atât de negativă încât ți s-a schimbat viața sau modul în care te percepi pe tine sau viitorul tău pentru totdeauna? Nu este vorba despre persoanele care au refuzat o favoare, o întâlnire romantică sau un job.
Este vorba despre respingerea care ți-a rănit cu adevărat psihicul.

Aceste întrebări au fost puse în cadrul unui studiu în 35 de țări. Numărul mediu de respingeri este de șapte. Dar să spunem că este dublu. Că paisprezece oameni te-au respins într-un mod care ți-a afectat pentru totdeauna identitatea, stima de sine și perspectivele în viață.

Însă trebuie să-ți mai pui o întrebare.
 
Ai cunoscut, ai interacționat, ai lucrat sau te-ai înțeles bine cu cel puțin 10 oameni în viața ta? Probabil că da.
Te-ai înțeles bine cu cel puțin 50 de oameni în viața ta, astfel încât aceștia nu te-au respins sau cel puțin nu au făcut ceva care să te deranjeze? Probabil că da. O sută de oameni? Două sute? Cinci sute?

Care este media?
Cei mai mulți adulți de vârstă mijlocie au vorbit sau au interacționat cu mii de oamenii în viața lor. Iar acești oameni nu i-au respins, nu le-au făcut rău și nu le-au afectat psihicul.

Dacă ești un adult care continuă să își bazeze viața pe frica de respingerea oamenilor, o frică pe care multe persoane o au, trebuie să te uiți din nou peste statistici.
Dacă mai mult de 1000 de oameni s-au purtat frumos cu tine și mai puțin de 14 te-au respins într-un mod care te-a afectat cu adevărat, poate că este timpul să-ți dai seama de câteva lucruri. 

Există mai multe șanse ca oamenii să se poarte frumos cu tine decât să te respingă. Nu încerca să pari altcineva. O mie de oameni depășesc cu mult 14 oameni care te-au respins. Ia-ți puterea și încrederea în sine din acest gând! Indiferent de numere, întreabă-te dacă are rost să lași aceste mici anomalii statistice să îți dicteze viitorul! Răspunsul ar trebui să fie nu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod