De ce apare lipsa sexului în căsnicie şi cum previi să ţi se întâmple şi ţie

Lipsa sexului în căsnicie nu este o situație despre care vei auzi rar. De fapt, omul de știință Seth Stephens-Davidowitz a descoperit recent că lipsa sexului într-o căsnicie, în special în cazul cuplurilor de peste 40 de ani, este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la psihoterapie.
Fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie.

Află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie și ce poți face pentru a preveni acest lucru!

Ce înseamnă o căsnicie fără sex?


E greu să răspunzi la o astfel de întrebare, pentru că fiecare cuplu e diferit, iar frecvența relațiilor intime depinde de mai mulți factori și, în final, de preferințele fiecăruia. Dacă ținem cont de statistici, experții spun că acele cupluri care fac sex de mai puțin de nouă ori pe an pot fi încadrate în categoria celor care au o căsnicie fără sex.
Totuși, deoarece preferințele în materie de sex sunt personale, tot ce contează e ca relația să fie funcțională, nu frecvența cu care cuplurile fac sex.

Un alt motiv pentru care cifrele nu înseamnă prea mult este acela că pentru unele cupluri frecvența relațiilor intime nu reprezintă o problemă. „Sunt oameni care fac sex doar o dată pe an, la aniversarea lor, și sunt mulțumiți de asta”, spune dr. Justin Lehmiller, sexolog și autor al cărtii „Tell Me What You Want”.

Deși circulă mitul potrivit căruia bărbații au nevoie de sex mai mult decât femeile, Kristen Mark, cercetătoare la Universitatea din Kentucky, susține că nu există studii care să confirme acest lucru, iar femeile pot să își dorească să aibă relații intime la fel de des sau chiar mai des decât bărbații. Citește continuarea pe divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod