Dacă îţi spune aceste 7 lucruri, înseamnă că nu te mai iubeşte

Psihologii susţin că există anumite tipuri de comportament care arată că relaţia a ajuns într-un impas sau că nu a fost serioasă încă de la bun început.
În afară de acestea, oamenii de ştiinţă au descoperit cuvinte sau fraze care pot ruina orice relaţie sau pot semnala faptul că partenerul tău nu te mai iubeşte.

Care sunt cele 7 lucruri pe care o persoană care te iubeşte nu le-ar spune niciodată?


"Nu trebuie să mă justific în faţa ta!"

Desigur, un partener nu ar trebui să fie interogat şi nu trebuie să-şi justifice fiecare pas pe care îl face, dar este normal să spună cum i-a fost ziua sau să împărtăşească o problemă pe care o are în minte. Acestea sunt doar nevoi umane comune. Dacă el sau ea nu doreşte să facă asta, atunci probabil nu îi pasă ce crezi. Oamenii care iubesc cu adevărat nu aşteaptă niciodată să fie întrebaţi astfel de lucruri şi, nicidecum, nu răspund cu ostilitate.

"Nu este problema mea!" sau "Este problema ta!"

Astfel de cuvinte sutn un semn clar că relaţia voastră se apropie de final.
Dacă partenerul tău nu este interesat de problemele tale, chiar dacă îi soliciţi ajutorul, atunci el nu mai are sentimente pentru tine. Oamenii care iubesc cu adevărat îşi fac întotdeauna timp pentru a-şi ajuta partenerul, chiar dacă le e incomod sau dificil.

"Dacă nu îţi place, găseşte-ţi pe altcineva!"

Partenrul tău încearcă să te manipuleze cu astfel de cuvinte. El nu vrea să se schimbe şi crede cu tărie că ar trebui să îi accepţi defecte. Dacă nu îţi convine, eşti liber să pleci. Persoanele care iubesc cu adevărat sunt dispuse să facă compromisuri în cele mai multe cazuri, sunt deschide către comunicare şi întotdeauna respectă părerea partenerului.
 

"Nu te cred!"

Aceste cuvinte sunt, de obicei, spuse de oamenii care nu au încredere în ei sau, dimpotrivă, de oamenii care doresc să domine. Ei aşteaptă scuze chiar şi în situaţiile în care nu ai nicio vină. Cel mai probabil, partenerul tău doar caută un motiv de ceartă şi de a provoca o despărţire. De obicei, oamenii care iubesc cu adevărat ascultă şi cred în celălalt.

"Fă ce vrei!"

Aceste cuvinte înseamnă că partenerul tău s-a îndepărtat şi a devenit indiferent faţă de tine. Nu îi pasă ce vei face în situaţiile dificile şi dacă vei găsi calea de ieşire. El vrea să te ocupi singur de situaţii care nu te privesc doar pe tine.
Persoanele care iubesc cu adevărat vor fi cooperante şi nu-şi lasă partenerul la greu, ajutându-l să facă o alegere. Cu toate acestea, solicitarea atenţiei pentru fiecare lucru banal nu este cel mai bun mod de a construi o relaţie sănătoasă.

"Exagerezi!"

Partenerul tău poate spune aceste cuvinte atunci când încerci să-l faci să se simtă vinovat. Ar trebui să fii conştient că există posibilitatea ca tu chiar să exagerezi. Dacă treci prin asta, trebuie să te linişteşti, să gândeşti obiectiv şi să îi explici partenerul ce te îngrijorează. Să îl învingi nu este o soluţie. Cere-i acestuia să îţi ofere o explicaţie completă. Dacă el sau ea încă mai repetă aceste cuvinte, atunci e posibil să nu te mai iubească.


"Chiar te iubesc!"

"Chiar" în acest context este folosit, de obicei, atunci când partenerul tău se simte vinovay şi încearcă să-ţi sau să-şi dovedească că încă te mai iubeşte. Aceste cuvinte pot fi folosite ca o scuză pentru a explica comportamentul său urât.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod