Cum poți fi păcălit de un narcisist?

Un narcisist se pricepe la trucuri. Mai ales când vine vorba de a-i păcăli pe alții. Există câteva semnale de alarmă care îți pot indica faptul că ești într-o relație cu un narcisist. Depinde de tine dacă alegi să treci cu vederea anumite lucruri sau nu, însă iată căror detalii ar trebui să le acorzi mai multă atenție!

Modalități prin care poți fi păcălit de un narcisist


1. Pare a fi puternic și sigur pe sine


Un narcisist își va face întotdeauna o prezentare perfectă, cu acest lucru atrăgându-i pe ceilalți. Mulți narcisiști arată bine și se țin în formă, deoarece aspectul este important pentru ei. Un alt aspect care contează este succesul sau, cel puțin, dovada succesului.

2. Te pune pe un piedestal


Conform specialiștilor, o persoană narcisistă are nevoie să creadă că este specială. Iar dacă narcisistul cu care ieși nu te poate pune pe un piedestal, vei observa că, cel puțin la început, îți va aduce foarte multe laude, care sunt măgulitoare. Însă nu este vorba despre tine, ci despre nevoia narcisistului de a avea la îndemână o persoană asupra căreia să își reflecte caracterul.

3. Știe cum să îți alimenteze investițiile în relație


Mai presus de toate, narcisistului îi place să se joace. Când o persoană onestă și grijulie se confruntă cu cineva care este dispus să mintă, să manipuleze și căruia nu îi pasă de ea, lucrurile nu au o turnură fericită. Reține faptul că unui narcisist îi place să fie într-o relație și are nevoie să fie într-una deoarece vrea să-și îmbunătățească sau să-și mențină stima de sine.

4. Te seduce cu un amalgam de emoții


O relație cu urcușuri și coborâșuri reprezintă specialitatea narcisistului. Din păcate, acest lucru se încadrează la categoria celor mai greșite lucruri dintr-o relație. Ajungi să te întrebi dacă certurile nu sunt o parte normală a unei relații, mai ales când există doi oameni diferiți în aceasta. Însă atunci când oamenii sunt atașați, dependența de o altă persoană ar trebui să crească independența personală, precum și capacitatea lor de a se dezvolta și evolua. Dependența poate fi sănătoasă. Însă narcisiștii plasează capcane și sunt fericiți când apar sentimente de gelozie, furie și anxietate.

Dacă ai întâlnit un narcisist, este important să recunoști aceste trăsături evidente de caracter, cu toate că nu este întotdeauna atât de ușor să faci asta. Un narcisist se poate ascunde foarte bine prin lucrurile pe care alege să le pună la vedere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod