Cu cine te măriţi: un tip frumos sau unul bogat?

Până şi "programările" genetice de care dispunem se bat cap în cap uneori... Un exemplu în acest sens este alegerea partenerului de viaţa.
Până şi "programările" genetice de care dispunem se bat cap în cap uneori... Un exemplu în acest sens este alegerea partenerului de viaţa.

Prima determinare genetică le dictează femeilor să aleagă unui bărbat frumos, sănătos, cu o condiţie fizică de invidiat, numai bun pentru reproducere. Nu de alta, dar urmaşii trebuie să fie perfecţi.

Pe de altă parte, bărbaţii de succes, care sunt capabili să ofere resursele necesare întreţinerii şi creşterii copiilor sunt în cealaltă tabără care aprinde un beculeţ în creierul femeilor.
Adică... degeaba ai copii frumoşi dacă nu îi poţi hrăni, nu?

Cu mii de ani în urmă, aceste caracteristici erau interdependente: un bărbat atletic şi bine făcut era sinonim cu un bărbat care putea vâna şi putea asigura bunăstarea partenerei şi copiilor.

Evident, toate acestea erau valabile pe vremea când încă locuiam în peşteră. În prezent, însă, bărbaţii fac bani cu creierul, deci faptul că sunt sau nu atletici şi sexy nu prea mai contează.

Relaţia scurtă împotriva relaţiei de durată


Cercetările mai vechi susţineau că femeile apreciază posibilii partneri în funcţie de tipul de relaţie dorită.

Femeile în căutarea unei relaţii de durată doresc un partener care să asigure bunăstarea ei şi a viitorilor copii, iar cele care vor aventuri scurte aleg masculinitatea şi frumuseţea fizică, caracteristici care pot fi transmise copiilor.


Tu ce oferi?


Un studiu efectuat la Universitatea din Texas şi publicat în Evolutionary Psychology din Statele Unite vine cu un alt răspuns, destul de interesant.

Majoritatea femeilor raţionale îşi ghidează preferinţele în alegerea partenerului în funcţie de propria atractivitate.


Prin urmare, cercetătorii spun că femeile frumoase vor totul de la un partener: gene bune, stare materială pe măsură, abilităţi de părinte şi implicare emoţională.

În mod ideal, femeile vor totul de la un partener, dar se ghidează şi după propria atractivitate pentru a-şi domoli sau creşte pretenţiile.

"Femeile 'calibrează' calităţile pe care le doresc de la un partener în funcţie de ceea ce au de oferit. Iar femeile considerate atrăgatoare din punct de vedere fizic păstrează un standard ridicat în ceea ce priveşte caracteristicile posibilului partener", a declarat psihologul David Buss, coordonatorul studiului.

Bărbatul perfect


Cercetătorii au identificat patru caracteristici pe care le caută femeile la un partener ideal:
 • gene bune, asta însemnând un aspect fizic plăcut
 • resurse materiale
 • dorinţa de a avea copii şi abilităţi în îngrijirea acestora
 • loialitate şi devotament

Tu ce ai alege? Un tip frumos sau unul bogat?

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • THUNA pe 3 Nov 2010, 20:32
  Mie imi place asa cum e

  eu am gasit barbatul potrivit acum 21 de ani si daca nu l-am lasat pana acum,inseamna ca sunt multumita,cand ne-am casatorit am pornit-o de la 0 ptr ca niciunul nu aveam nimic dar cu incetul ne-am facut destul de multe....avem doua fete una de 20 ani si una de 18 ani....acum muncim sa le facem lor un viitor ptr ca noi avem,cred,mai mult decat suficient,le-am facut multe cu sacrificii,am muncit din greu dar asta e mergem inainte si multumim bunului D-zeu de tot ce ne-a dat....sa de-a Domnul ca si fetele mele sa aiba parte de asemenea iubire ca si noi,fata cea mare sa casatorit si este fericita are un sot bun in toate privintele,acum o sa vedem ce noroc ii rezerva viitorul la aceea mica,dar noi ne rugam sa fie bine...va pup pe toate/toti ....cam asta e viata mea

  0
  0

 • elenush05 pe 3 Nov 2010, 14:14
  Barbatul meu perfect

  pe care l-am gasit,bineinteles.da,are gene bune,e inalt ,chipes,bine facut si nici nu face sala.e inteligent,are forta,asadar cand ies nu el pe strada ma simt in siguranta ca sunt sigura ca poate face fata raufacatorilor.nu are masina,deci resursele materiale nu conteaza,atata timp cat e inteligent pe viitor va face si bani(momentan suntem studenti amandoi).copii ne dorim ,dar dupa casatorie.cat despre respect,loialitate si devotament acestea au fost din prima zi.Eu am ales barbatul care are acel 'CEVA' care nu tine nici de frumusete si nici de bogatie.

  0
  0

 • anka pe 3 Nov 2010, 14:13
  interesant

  partenerul meu nu e bogat dar e foarte frumos, loial si afectuos si apt pentru tot ce scrie acolo...suntem impreuna de 3 ani si ne intelegem de minune...bogatia e singurul lucru pe care nu-l are dar asta nu ar fi o problema din punctul meu de vedere pentru ca banii se fac...

  2
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod