Ce-și doresc cu adevărat femeile de 8 Martie

Dacă avem cititori bărbați, rog atenție sporită. Dacă nu, mă bazez pe doamne la împărtășit informația și la adăugat alte doleanțe.
Domnilor, stim ca sunteti ingroziti de triada formata din Valentine’s Day, 1 si 8 Martie si nu stiti cu ce avion sa mai veniti la usa noastra. Treaba e simpla: femeile isi doresc respect.

Respect simplu – Fara fundita, fara inimioara si fara sclipici.


Nu exista martisor, buchet de flori sau cadou care sa inlocuiasca respectul.


Campania care a rulat acum cativa ani #Multumescpentruflori a ilustrat minunat aceasta idee. Mesaje precum “cu o floare nu cumperi iertare”, “o zi pretuita, un an umilita” au pictat tabloul real al atator femei din Romania, mai bine ca orice alta felicitare cu sclipici.
“Florile nu pot scuza incadrarea in tipare si clisee care jignesc, in stereotipuri simpliste care transforma corpul femeii intr-un abtibild sexy sau diform, intr-un modelaj supus presiunii dietei, accesorizarii, Barbie-zarii. Femeile nu sunt corpuri pentru fantasmele altora!”.

N-as fi putut sa o spun mai bine


Eu sunt aici ca sa reamintesc, de cate ori e nevoie, aceasta idee, si sa gasim impreuna solutii pentru a ne asigura ca egalitatea (in drepturi,  obligatii, familie, societate si simtiri) trece de la deziderat la realitate. Romanii au memorie si fitil scurt.
Asta stim. Asa ca, din cand in cand, mai ales cu asemenea ocazii dedicate femeii, e bine sa recapitulam. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod