Ce îl face de fapt fericit pe partenerul tău, în opinia psihologilor

Bestsellerul lui Gary Chapman, “Cele 5 limbaje ale iubirii”, a făcut vâlvă peste tot în lume, învățându-ne pe noi toți că orice om înțelege primitul și dăruitul de iubire prin anumite gesturi care contează pentru el. Cele 5 sunt: cadouri, timp de calitate, contactul fizic, serviciile oferite, cuvintele de încurajare.

Lecția de căpătâi: schimbul de sentimente autentice nu se întâmplă de la sine. Până aici, totul bine. Însă cele 5 chiar funcționează pentru toată lumea? Specialiștii în consiliere de cuplu folosesc tehnica asta în ședințelor lor? Există ceva rezultate pe care ne putem baza sau doar sună bine și atât?

Stefani Goerlich, psihoterapeut din SUA, spune că în ciuda faptului că nu e o metodă bazată strict pe rezultate directe, este o practică importantă din munca ei.
“În 8 din 10 cazuri, indiferent de natura problemei cu care se confruntă cuplul din fața mea, problemele sunt născute dintr-o aliniere diferită a modului în care fiecare partener oferă și primește afecțiune”.

Limbajul iubirii e rama tabloului nostru sentimental
Odată ce ne raportăm așa la modul în care cel de lângă înțelege sau așteaptă să primească iubire, e mai ușor să descifrăm reacțiile și acțiunile sale și să le interpretăm corespunzător.

“Dacă a venit la mine cu o mică atenție, știu că așa vrea să-mi arate că îi pasă” – genul ăsta de gesturi se transformă din cadoul efectiv într-un simbol clar al iubirii, dacă cumva asta nu era evident până acum.

Limbajul iubirii are nevoie de consecvență și asumare ca să funcționeze
Indiferent care e preferința ta romantică și de ce ai nevoie ca să funcționezi într-un cuplu, metoda ce folosește limbajul iubirii funcționează numai dacă cei doi parteneri sunt în stare să-și controleze și să-și ajusteze comportamentul. Citește continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod