Când şi cum să-i spui prima dată că îl iubeşti fără să-l sperii

O declaraţie de dragoste timpurie poate pune în pericol relaţia dacă partenerul nu are încă sentimente la fel de puternice. Află cum poţi decide care este momentul cel mai bun să-i spui prima dată că îl iubeşti fără să-l sperii.
O declaraţie de dragoste timpurie poate pune în pericol relaţia dacă partenerul nu are încă sentimente la fel de puternice. Află cum poţi decide care este momentul cel mai bun să-i spui prima dată că îl iubeşti fără să-l sperii.

Dacă spui "Te iubesc" prea devreme, vei avea de înfruntat o dezamăgire sau un răspuns lipsit de sinceritate. Mulți bărbați se sperie de aceste cuvinte, deoarece simt că libertățile urmează să le fie restricționate de dragul cuplului.

Consideră-te norocoasă când îți mărturisește el primul sentimentele de dragoste. Dacă vrei să faci tu primul pas și îl sperii prea tare, poți risca o detașare emoțională din partea partenerului, care poate culmina cu o despărțire.

Pregătește-l ușor pentru anunț

Atitudinea ta îl poate ajuta să se obișnuiască cu gândul că relația devine serioasă. Atunci când vrea să vorbească despre problemele lui sau să-ți ceară un sfat, ascultă-l cu atenție și încurajează-l fără să militezi prea puternic pentru o soluție ca nu-i este pe plac. Când îi ești alături și la bine, și la rău, se va obișnui mai ușor cu gândul că formați un cuplu și va accepta încântat prima declarație de dragoste.

Arată-i mai întâi prin fapte

Poți să-i arăți în modul cel mai simplu că îl iubești acceptând mici compromisuri, cum ar fi mersul la un meci alături de el, chiar dacă nu te pasionează deloc sportul. Demonstează-i că ai încredere în el și nu-l sufoca cu planuri pentru amândoi pe care le pui la cale singură.

Evită declarațiile de dragoste într-un context sexual

Când îi spui prima dată că îl iubești, încearcă să eviți un context foarte sexual. Nu îi spune imediat după sex și nu îi spune niciodată "Te iubesc" în timp ce faceți dragoste. Cele două cuvinte îi pot alunga rapid erecția, în timp ce mintea lui este ocupată cu nenumărate gânduri: "Să-i zic și eu?", "Să o mint?", "Dacă schimb subiectul, mă mai lasă să termin?" sau în cel mai rău caz "Ce vrea nebuna asta de la mine tocmai acum?!"

Cum alegi momentul potrivit

Momentul în care îi mărturisești dragostea ta pentru prima oară va fi special, dacă nu îl irosești cu o convorbire telefonică, cu un SMS sau bilet pe frigider. Este important să-i spui față în față, când sunteți singuri, pentru ca următorul pas după ce îți răspunde să fie o partidă fierbinte. Asigură-te că ești convinsă de sentimentele tale și mărturisește-le într-un moment tandru și plăcut.

Evită să corelezi primul "Te iubesc" cu planuri de viitor

O confirmare a sentimentelor lui poate porni o discuție despre planuri de viitor în cuplu, dar nu porni discuția despre iubire atunci când el sugerează o vacanță împreună. Poate că momentul potrivit se va ivi chiar în vacanță, sau poate mai repede, dar dacă a plănuit deja să facă un pas de apropiere către tine, nu-l obliga să facă încă unul pe loc.

Nu exagera cu elemente pe care le consideri romantice

Declarațiile de dragoste foarte romantice ar putea fi pe gustul tău, dar nu poți ști la ce se așteaptă partenerul. Chiar dacă ai primit o confirmare pe loc că te iubește și el, nu continua declarațiile cu "M-am îndrăgostit de tine din prima clipă în care te-am vâzut!".

Acceptă fără supărare absența declarației de reciprocitate

Uneori, partenerul pur și simplu nu se simte pregătit să-ți spună pe loc că te iubește sau este complet surprins. Chiar dacă nu primești răspunsul așteptat, acceptă-l fără supărare. Dacă pornești o ceartă sau îi arunci reproșuri, vei avea doar de pierdut, iar partenerul se va speria și mai tare.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • euu pe 7 Ian 2013, 20:39
  11

  Saracuti de la orice ei se sperie :-j

  4
  0

 • eu pe 5 Ian 2013, 09:46
  ...

  rapid se mai sperie dansii :))

  9
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod