Indragostiti imbratisati

Ai un iubit posesiv și gelos? Cum îi explici că este sufocant

Indragostiti

Prezintă-i care sunt nevoile tale într-o relație


Este posibil ca iubitul tău să nu-ţi cunoască dorinţele. Trebuie să-i explici că vrei ca independenţa să-ți fie respectată, că vrei să ai posibilitatea să te întâlnești cu prietenii tăi. Inclusiv cei de sex masculin, bineînțeles asigurându-l de faptul că nu-l vei înșela. Așa cum tu ai încredere în el și el trebuie să aibă încredere în tine, aceasta fiind piatra de temelie a oricărei relații.


Iubit posesiv şi gelos? Asigură-l de faptul că ești la fel de implicată ca și el în relația voastră


Este foarte posibil ca gelozia și posesivitatea să fie cauzate de neîncrederea lui în temeinicia relației voastre. Trebuie să-i explici că și pentru tine relația voastră este la fel de importantă și că îți dorești la fel de mult ca și el să fiți împreună.
Trebuie să-i cultivi încrederea iubitului tău, dacă aceasta îi lipsește.


Include-l și pe el în planurile pe care ți le faci cu prietenii tăi


Dacă faci asta îl vei ajuta să-și atenueze sentimentul de excludere din care se nasc gelozia și posesivitatea. În plus, va avea ocazia să vadă ce faci atunci când nu sunteți împreună.


Rămâne întotdeauna alegerea ta, dacă relația merită sau nu salvată


Dacă ai un iubit posesiv şi gelos, felul în care se comportă nu pare să se schimbe în bine, iar el reacționează negativ și violent la cererile tale este mai bine să găsești o cale de ieșire din această relație. Mai ales dacă nu are niciun motiv să se comporte astfel.
De la posesivitate și gelozie și până la violență nu este o distanță foarte mare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod