7 motive pentru care femeile se îndrăgostesc de bărbații nepotriviți

Găsirea iubirii adevărate poate fi dificilă atunci când atragi doar persoanele nepotrivite. Femeile se îndrăgostesc de bărbații nepotriviți.
Multe persoane se blochează în relații fără viitor, la care nu pot renunța cu ușurință. Motivul nu este neapărat partenerul. Iată de ce se îndrăgosesc femeile de bărbații nepotriviți!

De ce se îndrăgosesc femeile de bărbații nepotriviți?


1. Cred că îi pot schimba


Adesea te îndrăgosești de un bărbat pe care crezi că îl poți schimba. Crezi că îi poți repara defectele și îmbunătăți punctele slabe. Speri că îi corectezi greșelile care îl țin pe loc și că vei șlefui un diamant pe care nu l-a văzut nimeni. Dar complexul acesta al eroinei nu este pozitiv sau optimist. Este chiar naiv să crezi că poți schimba un bărbat care este deja un adult. Nu este vorba despre schimbarea stilul vestimentar sau a micilor imperfecțiuni care îl fac uman. Este vorba despre acele comportamente care îți dau anxietate și agonie. Însă refuzi să vezi că această persoană te rănește.
Trebuie să îți dai seama că o persoană se schimbă doar dacă își dorește cu adevărat acest lucru. 

2. Nu au obiective relaționale stabilite și standarde înalte


De când ai întâlnit prima oară conceptul de dragoste romantică, ai format standarde pe care le vrei într-o relație. Aceste idealuri sunt de obicei influențate de credințele tale, de valorile și de preferințele personale. Însă și de limitele peste care nu ar trebui să treacă partenerul. De ce te îndrăgosești de bărbatul nepotrivit chiar și cu standardele tale impuse? Răspunsul poate fi foarte simplu: nu ai stabilit încă obiective relaționale definitive. Din cauza faptului că nu ai standarde înalte, ajungi într-o relație nesatisfăcătoare. Este adevărat că standardele prea înalte s-ar putea să te facă să refuzi pe oricine care îți iese în cale. Standardele tale pentru o relație nu trebuie să fie perfecte, însă ar trebui să știi ce vrei.
Meriți un partener care să te respecte și care să prețuiască aceleași lucruri ca tine.

3. Le este frică de singurătate


Îți este frică să nu rămâi singură toată viața. Atunci când un partener își exprimă intențiile, chiar dacă nu simți nicio chimie, ești de acord să fii într-o relație cu el, doar pentru a nu fi singură. Dar s-ar putea să îți dai seama prea târziu că ești mult mai singură atunci când ești cu persoana nepotrivită. Ești într-o relație în care nu există chimie, iar lucrurile pe care le faceți împreună nu te fac fericită și nu te stimulează. Nu mai poți crește personal și nu te mai poți dezvolta într-o astfel de relație. Trebuie să înțelegi că singura persoană care te poate face cu adevărat fericită ești tu.

4. Ignoră semnalele de alarmă


Pe lângă standardele înalte, trebuie să te gândești care sunt semnalele de alarmă pentru tine. Acestea pot fi anumite obiceiuri și caracteristici pe care vrei să le eviți la un partener, pentru a nu-ți sabota fericirea în viitor.
Aceste criterii pot reduce alegerile pentru un partener, dar măcar te vor salva de timpul pierdut.

5. Nu au încredere în ele


Multe persoane au probleme cu încrederea în sine. Sunt nesigure și nu cred că merită să fie într-o relație cu o persoană grozavă sau cu o persoană care are toate calitățile pe care și le doresc de la un partener. Atunci când ai stima de sină scăzută, este ușor să te îndrăgostești de persoana nepotrivită. Poți ajunge să fii cu o persoană care nu se poartă frumos cu tine sau care nu îți arată iubirea și sprijinul pe care le meriți.

6. Îi lasă pe ceilalți să le influențeze relațiile


Îi asculți pe ceilalți atunci când vine vorba de relațiile tale sau de bărbații cu care ieși? Câteodată, părerea celorlalți poate fi prețioasă. Alteori, te poate face să iei decizia greșită. În plus, te poate face să te simți sub presiune, pentru că apreciezi părerea și ai încredere mai mult în prietenii tăi decât în ceea ce simți.
Poate că îi asculți pe ceilalți mai mult decât te asculți pe tine și nu îți poți găsi partenerul potrivit.

7. Ai propriile probleme de rezolvat


Dacă observi un tipar al partenerilor pe care îi alegi, poate că este reflexia propriilor probleme pe care trebuie să le rezolvi. S-ar putea să respingi involuntar bărbații potriviți pentru tine și să-i alegi mereu pe cei nepotriviți din cauza acestor probleme psihologice. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod