6 cauze care pot duce la divorț

Auzim adesea că jumătate dintre cupluri divorțează, însă numerele reale nu sunt atât de drastice. În realitate, o treime din cuplurile căsătorite ajung la divorț, care poate fi evitat dacă elimini motivele care pot duce la divorț.

Motivele care pot cauza un divorț


1. Relațiile virtuale


Multe persoane cred că dating-ul online nu poate fi considerat o aventură, atât timp cât nu există și întâlniri fizice. Realitatea sumbră este că o relație cibernetică poate duce la divorț, deoarece impactul emoțional al unei astfel de relații este identic cu cel al înșelatului fizic.

2. Locul în care stați


Un studiu realizat de profesorul Jennifer Glass, de la Universitatea din Texas, a descoperit faptul că multe divorțuri sunt mai frecvente în anumite locații. În mod surprinzător, divorțurile sunt mai frecvente în zonele religioase decât în zonele liberale.

3. Nivelul educației


Deși s-ar putea crede că un cuplu care nu are datorii ce provin din educație este probabil mai fericit, există probleme care apar atunci când există un nivel scăzut al educației. De asemenea, cuplurile cu studii medii sunt mai predispuse la divorț, comparativ cu persoanele cu un nivel mai ridicat de educație.
Logica din spatele aceste situații provine din faptul că educația vine la pachet cu abilități mai bune de gestionare a banilor și locuri de muncă bine plătite, aceste lucruri ducând la reducerea cauzelor certurilor bănești în cadrul relației.

4. Prezența unei fiice


Aceasta este probabil cea mai ciudată cauză care poate duce la divorț, dar odată ce vei înțelege logica din spatele său, totul va fi mai clar. Potrivit unui studiu, cuplurile care au avut băieți au avut un risc mai mic de a divorța, comparativ cu familiile care au avut fiice.
Acest lucru are loc din cauza faptului că mama vrea să fie un model perfect pentru fiica sa, motivând-o să divorțeze atunci când relația nu o mai satisface.

5. Prea multă social media


Atunci când partenerii folosesc social media prea mult, există un risc mai mare să divorțeze. Motivul este simplu: like la pozele fostului, comentariile la poza unei foste iubiri și flirtul online tind să destabilizeze o relație. 

6. Sarcinile inegale din gospodărie


Acesta este un motiv clasic pentru divorț. Dacă partenerul tău se așteaptă ca doar tu să faci curat, să gătești și să speli, o să te plictisești într-o zi.
În funcție de unde locuiești, este recomandat să discuți despre împărțirea sarcinilor cu partenerul tău.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod