Relaţie toxică

5 semne importante care îţi arată că eşti implicată într-o relaţie toxică

Doar pentru că nu e violent fizic nu înseamnă că nu eşti abuzată. Iată câteva semnale de alarmă că te afli în relaţia greşită!
În timp ce majoritatea femeilor ar fi de acord că violenţa fizică nu are nicio legătură cu dragostea, câte dintre acestea cunosc alte semne subtile care arată că nu sunt tratate bine?

Între o ceartă obişnuită şi un abuz emoţional e o linie extrem de fină, aşa că iată câteva semnale de alarmă:

Are schimbări de dispoziţie bruşte


Nu doar din când în când, ci de cele mai multe ori. Nu ştii niciodată în ce stare de spirit va fi sau ce ai făcut şi de data aceasta de l-a deranjat.
În orice caz, el mereu dă vina pe tine. În consecinţă, te afli în situaţia în care trebuie să te porţi ca cu un ou cu el, de frică să nu se spargă. Şi chiar dacă încerci să eviţi problemele, tehnicile tale nu funcţionează niciodată. Simţi un nod în gât ori de câte ori e în jurul tău.

Se contrazice tot timpul cu tine


Indiferent de ce spui, el spune contrariul. El nu îşi spune niciodată părerile începând cu "cred" sau "în opinia mea". Nu prezintă niciun interes cu privire la modul în care vezi tu lumea.
Te poate numi proastă sau naivă, astfel încercând să-ţi submineze stima de sine. Interesant e faptul că, pe cât te chinuie în privat, pe atât de educat şi atent e în public. Acest lucru te face să fii şi mai confuză, pentru că nimeni nu o să-ţi ţină partea atunci când ai spune adevărul.

Nu are încredere în tine


Este mereu suspicios. Spune că faci lucruri doar ca să-i faci rău şi spune că flirtezi cu alţi bărbaţi chiar dacă nu o faci.

Nu îi poţi reproşa nimic


Ai încercat să vorbeşti cu el despre problemele din relaţia voastră şi să îi spui cum te face să te simţi. De fiecare dată a fost un dezastru, aşa că te-ai oprit.
El te învinovăţeşte în mod constant pentru toate neînţelegerile, îşi bate joc de preocupările tale şi apoi ţi le aruncă în faţă.

Te face să te simţi blocată


Cel mai bun mod de a-ţi descrie sentimentele este cuvântul "confuz". Nu eşti fericită, dar nici singură de alternativele tale. Si devenit expertă în încercarea de a vedea lumea prin ochii săi. El te supune la agresiune şi încearcă să te convingă că eşti nebună că vezi atâtea părţi negative în relaţia voastră.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod