5 moduri sănătoase prin care poți trece peste o despărțire

De obicei, vezi în filme cum trec protagonistele printr-o despărțire cu înghețată, lacrimi și nenumărate zile pline de supărare.
De acord, o despărțire poate fi o perioadă foarte dificilă peste care trebuie să treci, mai ales dacă ai investit multe sentimente în acea relație. În loc să te gândești ce ai fi putut face mai bine astfel încât relația să meargă în continuare, ai putea să faci ceva constructiv și pentru propria persoană. Plângi, ascultă ce muzică vrei și mănâncă înghețată sau ciocolată. Dar nu uita să te dai jos din pat și să înfrunți din nou viața. Iată cum poți trece peste o despărțire dureroasă cu ajutorul câtorva sfaturi!

5 moduri prin care poți face față unei despărțiri


1. Scrie.


Notează-ți lucrurile care crezi că îți aduc supărarea. Ești supărată din cauza modului în care s-a terminat relația sau pentru că ți-ai pierdut sufletul pereche? Încearcă să vezi despărțirea dintr-un punct de vedere critic.
Dă-ți seama de ce te simți cum te simți și ce poți face pentru a trece peste supărare, furie și alte emoții. Vindecarea poate fi un proces greu, căruia trebuie să îi acorzi timp și răbdare.

2. Sună-ți prietenii.


Când în jurul tău se află persoanele pe care le iubești, s-ar putea să poți trece mai ușor peste o despărțire. Acestea nu numai că te ajută să-ți distragi atenția de la despărțire, ci îți și reamintesc că încă există persoane demne de iubirea ta. Prietenii tăi erau în viața ta înainte de relație și vor fi mereu acolo și când se termină o relație. 

3. Începe un nou serial.


Aceasta este o altă modalitate prin care îți poți distrage atenția de la supărări și despărțiri. De asemenea, poți începe o nouă carte sau orice alt hobby care îți aduce fericire.
Pentru că noile lucruri îți pot aduce această fericire despre care vorbim.

4. Treci pe la sală.


Exercițiile fizice îți pot îmbunătăți atât sănătatea mentală, cât și sănătatea fizică. Mișcarea stimulează nivelul de serotonină din creier, îmbunătățind per total starea de spirit. Exercițiile fizice încurajează organismul să elibereze endorfine, care te ajută să fii mai fericită. Iar prin canalizarea energiei negative de după o despărțire într-un lucru pozitiv, vei reuși să obții beneficii pe termen lung.

5. Acceptă ideea că nu toate zilele sunt bune.


Există și zile proaste care vin și pleacă. În primele săptămâni sau chiar și luni după o despărțire, probabil că vor fi zile în care nu te poate încuraja sau înveseli nimeni.
Zile în care nu te dai jos din pat. Permite-ți să fii supărată în unele zile, dar nu uita să revii la procesul de vindecare atunci când ești pregătită. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod