Cuplu fericit

10 sfaturi pentru o relaţie fericită

Dragostea e mult mai complicată decât spun unele persoane, de aceea o mulţime de relaţii nu rezistă. Un lucru e cert, dragoste fără sacrificii nu există!
Mulţi oameni ajung să fie surprinşi de efortul depus într-o relaţie, dar fericirea şi stabilitatea nu se obţin pur şi simplu. Dragostea e ceva la care trebuie să lucrezi tu şi partenerul tău în fiecare zi. Trebuie să luaţi decizii importante pentru relaţia voastră mereu, acestea vor contribui la fericirea voastră generală ca şi cuplu. Nu puteţi să vă permiteţi să fiţi pasivi, ci trebuie să încercaţi să faceţi împreună tot ce puteţi în fiecare situaţie pe care o întâmpinaţi.

Dacă nu ştiţi concret în ce constă acest efort, iată 10 sfaturi care vă vor fi de mare ajutor:

Nu trebuie să aveţi aşteptări prea mari unul de la celălalt

Dacă ai aşteptări nerealiste de la partenerul tău sau de la relaţia voastră, atunci fii pregătită pentru dezamăgire. Întotdeauna trebuie să fii conştientă că ai de-a face cu o fiinţă umană care are anumite limitări.
Trebuie să fii rezonabilă cu pretenţiile!

Petreceţi cât mai mult timp de calitate unul cu celălalt

Timpul de calitate nu înseamnă să staţi în pat împreună îngropaţi cu nasul în telefoane şi laptopuri. Timpul de calitate înseamnă, de fapt, să vă acordaţi atenţie unul altuia, să fiţi prezenţi în viaţa celuilalt şi să vă faceţi timp pentru a vă consolida legătura emoţională.

Respectaţi-vă spaţiul şi limitele

Eşti în continuare tu, în ciuda faptului că eşti implicată într-o relaţie cu altcineva. Amândoi trebuie să vă meninţineţi individualitatea şi identitatea în afara relaţiei. De aceea, trebuie să vă respectaţi întotdeauna nevoia ocazională de spaţiu.

Apreciaţi-vă şi fiţi amabili unul cu celălalt

Amabilitatea are puterea de a propaga întotdeauna un mediu pozitiv şi bucurie. Pe lângă faptul că sunteţi buni unul cu celălalt, ar trebui să vă şi apreciaţi unul pe celălalt.
Aşa că arată-i recunoştinţă partenerului din când în când pentru eforturile depuse!

Viaţa voastră sexuală trebuie să fie una fericită şi spontană

Sexul este un aspect important al oricărei relaţii moderne. Este ultima manifestare a iubirii fizice. Nu îţi fie teamă să te bucuri la maximum de ea pentru că astfel vei avea o relaţie mai fericită şi mai sănătoasă.

Fiţi receptivi unul la celălalt

Asigură-te întotdeauna că partenerul tău ştie că eşti deschisă la tot ce vrea să îţi spună. Ar trebui mereu să-ţi faci partenerul să se simtă bine şi să se deschidă în faţa ta cu absolut orice. De asemenea, şi tu la rândul tău trebuie să îi spui ceea ce gândeşti şi ceea ce simţi.

Respectaţi-vă întotdeauna inimitatea în relaţia voastră

Confidenţialitatea este mereu importantă într-o relaţie. Nu ai vrea să compromiţi puritatea şi integritatea relaţiei în care eşti implicată, spălându-ţi rufele în public.
Asigură-te că ştii care sunt limitele şi că întotdeauna trebuie să păstrezi aspectele intime numai pentru voi doi.

Prioritizaţi-vă unul pe celălalt

Deşi poate fi greu să îţi stabilieşti priorităţile în viaţă, dacă vrei cu adevărat ca lucrurile să funcţioneze în relaţie, trebuie să fii capabilă să faci din partenerul tău o prioritate. Trebuie să vă arătaţi reciproc cât de importantă este această relaţie pentru fiecare dintre voi. Acest lucru necesită timp, efort, angajament şi dedicare.

Învaţă să vă preţuiţi unul pe celălalt

Acceptaţi-vă reciproc pentru cine sunteţi cu adevărat şi nu încercaţi să vă schimbaţi. Nu îţi mai dori ca partenerul tău să arate altfel sau să acţioneze altfel. Preţuiţi-vă unul pe celălalt pentru cum sunteţi la momentul actual şi fiţi mulţumiţi de asta.


Alegeţi să vă iubiţi mai mult în fiecare zi

Dragostea e o alegere conştientă pe care o faceţi zi de zi, aşa că realizaţi asta. Asiguraţi-vă că vă iubiţi unul pe celălalt, în ciuda tuturor greutăţilor şi obstacolelor pe care le întâmpinaţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod