Ceartă în cuplu

10 sfaturi pentru a încheia cu bine o ceartă cu partenerul

Dezacordurile duc adesea la ceartă în rândul cuplurilor şi e imposibil ca aceasta să nu existe deloc. Dar ştii ce trebuie să faci pentru a vă împăca imediat după?
Iată 10 sfaturi pentru a încheia cu bine o ceartă cu partenerul de viaţă:

1. Numără până la 10

Chiar funcţionează! când auzi ceva care nu îţi place sau cu care nu eşti de acord, respiră adânc şi numătrăr până la 10. Nu ai vrea să îţi răneşti partenerul cu ceea ce ar urma să spui.

2. Adoptă un semnal special pentru a pune punct disputei

Atunci când cearta voastră atinge cote maxime, este foarte important să opreşti totul folosindu-te de un semnal special pe care l-ai ales cu partenerul tău pentru a spune stop. Poate fi vorba de un cuvânt sau un gest amuzant de care amândoi ştiţi şi care îi transmite celuilalt că eşti foarte aproape de a-ţi pierde răbdarea.

3. Nu încerca să câştigi

Nu asta vrei cu adevărat şi nu trebuie să ai întotdeauna dreptate. Într-o ceartă cu persoana iubită ar trebui să găsiţi o soluţie şi nu să câştigaţi o luptă.
Chiar dacă simţi puternic că ai dreptate în legătură cu ceva, nu atât de important ţi se va mai părea şi după ce se calmează apele.

4. Pentru unele lucruri nu merită să te cerţi

Este normal să avem diferenţe de opinie, mai ales când trebuie să ne obişnuim cu modul de viaţă ale altor persoane. Dar există probleme care nu merită combătute şi care pe termen lung vor provoca doar stres şi resentimente.

5. Îmbrăţişează-ţi partenerul

Atunci când există o neînţelegere între tine şi partener, ultimul lucru pe care ţi l-ai dori să îl faci este să ai orice contact fizic cu acesta. Cu toate acestea, orice atingere îţi va aminti că îţi place de acea persoană şi că îţi doreşti să fiţi împreună.
Nu îţi fie frică să îl iei în braţe sau să ceri să primeşti o îmbrăţişare.

6. Fă ceva imposibil

Avem tendinţa de a interpreta orice face sau spune partenerul nostru în legătură cu trecutul lor, şi asta într-un mod negativ. Dacă nu ştie să gătească, e pentru că nu te-a ajutat niciodată în bucătărie. Sau dacă uitp de o ocazie specială înseamnă că nu a mai avut relaţii la care să ţină atât de mult ca la a voastră. Încercaţi să înţelegeţi de ce se întâmplă acest lucru şi să transformaţi totul.

7. Este în regulă să te duci la culcare supărat

În ciuda a ceea ce credem noi, experţii spun că nu e necesar să ajungem la un acord înainte de somn în ziua în care ne-am certat cu partenerul. Ia-ţi timpul pe care îl consideri necesar, odihneşte-te cât ai nevoie şi încearcă să te trezeşti devreme a doua zi.
Nu îţi face griji, nu se poate întâmpla nimic rău relaţiei tale peste noapte!

8. Adu puţin umor

Vino cu o glumă, este o modalitate foarte bună de a sparge tensiunea. Nu încerca să fii ironic sau crud cu partenerul de viaţă, un gest nevinovat sau un cuvânt amuzant te va ajuta.

9. Fii conştient de poziţia ta

Întotdeauna e nevoie de două persoane şi de două poziţii într-o ceartă. În timp ce respiri profund timp de 10 secunde, gândeşte-te la ce te face să fii supărat şi ce îţi provoacă disconfort. Nu îţi fie teamă să îţi asumi responsabilitatea!

10. Creează un mediu plăcut

Mediul înconjurător are o mare influenţă asupra relaţiei tale. O atmosferă negativă transformă cu uşurinţă un dezacord într-o mare ceartă.
Dacă ţi-e foame sau dacă locul e plin de oameni zgomotoşi care nu te lasă să vorbeşti, tensiunea va creşte cu siguranţă. Încearcă să te gândeşti ce v-ar ajuta pe amândoi, cum ar fi o băutură gustoasă. În acest fel, vă veţi da seama că nu e momentul potrivit pentru a vă certa, ci doar de a savura o mică plăcere.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod