Secrete de familie: Testamentul Prințului Philip va rămâne sigilat timp de 90 de ani pentru a proteja „demnitatea” Reginei

Judecătorii britanici au decis ca testamentul Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, să rămână sigilat pentru o perioadă de 90 de ani.
Ducele de Edinburgh a murit pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani, cu doar două luni înainte de a împlini 100 de ani.

Există regula ca după moartea unui membru din cadrul familiei regale să se depună o solicitare de a sigila testamentul persoanei decedate. 

Acest lucru înseamnă că testamentele membrilor seniori ai familiei regale nu sunt deschise public așa cum se întâmplă în cazul testamentelor obișnuite.

Regula a fost instituită în urmă cu peste un secol, pentru evitarea unui scandal de proporții. Regina Mary, bunica Reginei Elisabeta a II-a, a cerut sigilarea testamentului lăsat în urmă de fratele său, Prințul Francis de Teck, care a murit de pneumonie în anul 1910, la vârsta de 39 de ani.
Acesta a avut reputația de afemeiat, era dependent de jocuri de noroc și a lăsat moștenire amantei sale, Contesa de Kilmorey, unele dintre cele mai prețioase bijuterii ale familiei, cunoscute drept Smaraldele Cambridge.
 

Citește și: Meghan Markle a întrecut-o pe Kate Middleton: Rochia ei este cea mai populară rochie de mireasă a deceniului. A lui Kate este pe locul 2 


Temându-se de un scandal care putea să apară chiar înaintea încoronării sale, Mary a cerut ca testamentul fratelui său să fie sigilat. Bijuteriile au fost apoi cumpărate de Mary de la Contesa de Kilmorey.
Smaraldele au fost purtate de Regina Mary, care le-a purtat în ziua în care soțul său, Regele George al V-lea a fost încoronat. Aceste bijuterii au fost purtate ulterior și de Regina Elisabeta și de Prințesa Diana.

În urma unei întrevederi private, care a avut loc în luna iulie a acestui an, judecătorul Andrew McFarlane a dispus ca testamentul Prințului Philip să fie sigilat și să rămână astfel timp de 90 de ani, după ce prevederile sale sunt puse în aplicare. De asemenea, testamentul va putea fi deschis după această perioadă numai în privat.

„Există necesitatea de a spori protecția aspectelor vieții private a acestui grup limitat de persoane pentru a păstra demnitatea Suveranei și a membrilor apropiați din familia sa”, a motivat judecătorul decizia de a sigila testamentele celor din familia regală.

Judecătorul Sir Andrew McFarlane a clarficat faptul că nu a văzut și nici nu i s-a comunicat nimic din conținutul testamentului lăsat de Philip, în afară de data când va fi pus în aplicare și identitatea celui care a fost desemnat executor al testamentului.

Acesta a mai precizat că în calitate de Președinte al Diviziei de Familie din cadrul Înaltei Curți de Justiție, el este custodele unui seif ce conține 30 de plicuri sigilate, în fiecare dintre acestea fiind testamentele membrilor decedați ai familiei regale.

McFarlane a mai dezvăluit că cel mai vechi plic conține testamentul Prințului Francis de Teck, iar cele mai noi sunt testamentul Reginei Mamă și cel al Prințesei Margaret, sora Reginei Elisabeta.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
17 Septembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod