Mădălina Manole, ucisă de slăbit

Moartea surprinzătoare a Mădălinei Manole continuă să facă valuri. Ştiri despre ea, familia ei, scandalul dintre Petru Mircea şi părinţii artistei continuă să capteze atenţia publicului.
Moartea surprinzătoare a Mădălinei Manole continuă să facă valuri. Ştiri despre ea, familia ei, scandalul dintre Petru Mircea şi părinţii artistei continuă să capteze atenţia publicului. Astăzi, după mai bine de un an de la trecerea ei în nefiinţă, o altă ştire zguduitoare vine să completeze tabloul Mădălinei Manole, un tablou care, pe alocuri, se dovedeşte a fi ciudat de imperfect.

Înnebunită de anabolizante


Dorinţa exagerată de a arăta perfect, teama că fizicul ei i-ar putea distruge cariera sau nesiguranţa şi neîncrederea în propria persoană au împins-o pe Mădălina Manole să recurgă la metode năsănătoase ca să elimine kilogramele în plus. În această categorie a tratamentelor de slăbit care fac mai mult rău decât bine, intră bunăoară şi pastilele pe bază de steroizi, substanţe care au fost descoperite în corpul artistei cu o lună înainte să se se sinucidă. Descoperirea a fost făcută în urma unor analize pe care Mădălina Manole le-a făcut când a fost internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Secţia ATI II Toxicologie, pe 17 iunie 2010. Atunci, pe fişa ei medicală se infirmă aşa-zisa tentativă de sinucidere prin diagnosticul "Supradozaj acetaminofen neconfirmat toxicologic" şi se preciza la rubrica "Examen toxicologic urină" că există steroizi anabolizanţi în corpul artistei.

Se ştie foarte clar că aceste substanţe au efecte evidente asupra siluetei, kilogramele în plus dispărând extrem de repede, însă ceea ce este cu adevărat mai grav sunt efectele secundare extreme care pot apărea în timpul aşa-zisului tratament. "Steroizii anabolizanţi sunt derivaţi sintetici care favorizează arderea grăsimilor, cu efecte asemănătoare hormonului sexual masculin, testosteronul.
Oamenii recurg la preparate cu steroizi din dorinţa de a slăbi, de a-şi menţine silueta sau de a mări masa musculară. Cine ia steroizi mult timp se expune unor efecte nedorite psihologic şi comportamental: oscilaţii ale stării sufleteşti, agresivitate, nervozitate, iritabilitate, manie, depresie, modificări semnificative ale profilului personalităţii pacientului"
, au precizat surse medicale pentru ziarul Ring.



Cum au omorât-o pe ea aşa te pot omorî şi pe tine!


Steroizii, amfetaminele, toate substanţele "ascunse" în pastilele de slăbit sunt armele mortale pe care fabricanţii acestor suplimente le folosesc împotriva celor care-şi doresc să slăbească repede şi fără efort. Practic, folosind aceste produse se grăbeşte eliminarea grăsimilor din organism şi se acţionează asupra centrului din creier care coordonează apetitul reducând senzaţia de foame.

Efectele negative sunt multe şi pe diferite paliere de risc. Modificări de libidou, impotenţa în cazul bărbaţilor şi masculinizarea în cazul femeilor, creşterea tensiunii, aritmii, tromboze, cancer, hemoragii interne sau icter sunt, dacă vreţi, efecte adverse care afectează fizic persoana care le foloseşte.

Există, însă, efecte la nivel psihic, efecte adverse care au dus de multe ori la sinucideri sau tentative de sinucidere, aici intrând şi cazul Mădălinei Manole. Oscilaţii ale stării sufleteşti, agresivitate, nervozitate, iritabilitate, manie, depresie, abstinenţă, dependenţă (nu toţi steroizii anabolizanţi cresc iritabilitatea şi agresivitatea), scăderea semnificativă a autocontrolului agresivităţii comparativ cu perioada anterioară consumului.

Cele mai severe consecinţe ale abuzului de steroizi anabolizanţi pe termen lung sunt cele la nivelul sistemului cardiovascular.
Rata mortalităţii în rândul halterofililor de elită (persoanele care consumă cel mai mult astfel de substanţe), după ce s-au lăsat de sport a fost 12.9%.



Cauzele deceselor în rândul halterofililor includ:

- sinuciderea,
-infarctul miocardic,
- coma hepatică,
- limfomul non-Hodgkinian.


În concluzie, consumul de steroizi anabolizanţi este asociat cu un risc crescut de moarte violentă cauzată de comportament impulsiv, agresiv sau de simptome depresive.

"În cazul produselor gen superslim, problemele sunt multiple. În primul rând se vând în regim de supliment alimentar, deci au nevoie doar de o simplă notificare de la un laborator de bioresurse (sau ceva de genul ăsta) şi în niciun caz nu trec prin testele şi analizele pe care Agenţia Naţională a Medicamentelor o face pentru produsele medicamentoase ce urmează să fie puse pe piaţă. Aşadar, compoziţia lor rămâne sub semnul întrebării, în sensul că producătorul poate declara doar anumiţi compuşi, omiţăndu-i (ca din întâmplare) pe cei mai nocivi. Pe de altă parte, suplimentele nutritive trebuiesc totdeauna prezentate ca fiind adjuvanţi la o alimentaţie sănătoasă, în niciun caz având proprietăţi terapeutice (câte produse nu sunt lăudate ca fiind soluţia pentru orice, de la bătături la cancer...). Dozajele, modul de administrare, durata de utilizare, efecte secundare, contraindicaţii... toate acestea sunt extrem de ambigue şi de aici se ajunge la supradozaje periculoase, la administrare cronică, la dependenţe. Mirajul slăbitului rapid, prin simpla administrare a unei pastile îi atrage pe mulţi (sau mai bine zis LE atrage...). Din păcate, chiar dacă unii/unele au o oarecare conștienţă a riscurilor la care se supun, tot încearcă superslimuri în speranţa ca lor nu li se va întâmpla nimic şi mai mult, vor obţine rezultatele dorite", explică medicul nutriționist Şerban Damian pe blogul său.

În mare, acelaşi lucru este susţinut şi de medicul Lygia Alexandrescu pentru Eva.ro: "Aceste suplimente nu reduc greutatea într-un mod sănătos, nu sunt o metodă sigură şi eficientă de menţinere a greutăţii şi pot provoca chiar creşteri în greutate.
Ca şi efecte secundare ale administrării fără prescripţie medicală a unor medicamente de sinteză antiadipoase se pot aminti: aritmii, creşterea tensiunii arteriale, depresie, nervozitate, atac de panică. Cea mai bună metodă de pierdere a excesului ponderal şi de menţinere a unei greutăţi sănătoase este aceea de a urma o dietă echilibrată, controlată, care să imprime şi îmbunătăţirea obiceiurilor alimentare, precum şi exerciţiul fizic zilnic".




Mădălina Manole, victima propriilor dorinţe


Artista şi-a dorit cu ardoare să fie slabă, deşi toată lumea îi spunea că arată perfect. Apropiaţii ei, dar şi specialiştii au susţinut după deces că aceasta ar fi trecut, de fapt, prin depresia post-partum care nu a fost tratată în niciun fel. Artista a fost găsită fără suflare în holul de la parterul vilei din Otopeni, în care locuia alături de soţul ei Mircea Petru, soacra şi copilul de un an şi o lună, la momentul decesului. Cel care a făcut descoperirea a fost soţul ei care a sunat imediat la poliţie şi ambulanţă, însă aceştia nu au mai putut face nimic pentru ca Mădălina Manole era deja decedată. Lângă artistă a fost găsită o sticlă cu Furadan din care Mădălina Manole consumase 400 de mililitri, fapt confirmat de procurori. Chiar dacă această sinucidere a fost o adevărată surpriză pentru toată lumea, starea proastă a artistei era cunoscută de apropiaţii ei. Artista refuza să participe la evenimente, răspundea foarte greu la telefon, era absentă. În plus, actul suicidal dus la capăt pe 14 iulie 2010 nu a fost prima încercare de a-și pune capăt zilelor. Înainte de acesta, conform declaraţiilor lui Petru Mircea, Mădălina Manole mai încercase să-şi ia viaţa de 3 ori, ultima dată pe 17 iunie, cand, în urma unei combinaţii de paracetamol şi ibuprofen, a ajuns la spital.

Regizorul Sergiu Nicolaescu spunea imediat după tristul eveniment că Mădălina Manole era labilă psihic: "Mă doare să spun asta, dar era puţin labilă psihic.
Avea probleme emoţionale, deşi nimic din viaţa pe care o ducea nu o motiva să facă asta. Din câte ştiu, Petru Mircea, Puiu, cum îşi alinta ea soţul, nu avea destulă autoritate în faţa ei pentru a-i impune să îşi trateze afecţiunile",
mărturiseşte renumitul regizor, producător şi actor, în Click.

Aceste trăiri intense ale artistei sunt demonstrate oarecum şi de biletul de Adio pe care aceasta l-a lăsat. "Nimeni nu are vreo vină, toţi mă iubiţi enorm şi aţi făcut totul pentru mine, motivul este acesta: nu mai pot suporta. FIZIC vorbind sunt defectă, un rebut, aşa am fost mereu, dar acum de abia realizez cu adevărat. Te iubesc Puiucul meu ...", spune "fata cu părul de foc" în ultimul SMS scris pe telefonul său.
26 August 2011
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • unik_denisse pe 31 Aug 2011, 09:39
    buna

    nu mai credeti toate tampeniile ...acel mesaj putea fii scris de oricine :-j ..plus ca ea a murit din cauza pesticidelor .. hei p.s.: daca tot ziceti ca nu sunt bune pastilele de slabit, dc l consumati? puteti pur si simplu sa slabiti natural :-j .. eu in 2 luni am slabit aproape 10 kg

    0
    0

  • abonat pe 27 Aug 2011, 18:41
    buna

    Filme 2011 HD Online Gratis , Tv online , Meciuri Live , Web chat online tot numai pe www.filetop.ro

    1
    1

  • ana pe 27 Aug 2011, 18:40
    buna

    Imagini incendiare cu Bianca Dragusanu pe paparazzionline.tk !

    1
    0

  • onutta21 pe 26 Aug 2011, 14:32
    madalina

    Suicidul este o boală care se conexează cu afecţiuni asociate cum ar fi: depresia, abuzul de substanţe, tulburare de personalitate sau abuzul fizic şi sexual în copilărie oricum totul pleaca de la psihic.Trebuia ajutata ,administrat un tratament de specialitate dar numai daca ea isi dorea lucrul asta ,sa recurga la un tratament dar mai bien a prefat sa cada in ghearele bolii decat sa mearga la un specialist si sa ii spuna toate problemele ei sufletesti ,sa ceara ajutorul. Pacat!!!!!

    1
    1

  • simi pe 26 Aug 2011, 13:57
    ...

    Eu cred ca sotul ei o iubea , se vedea si din faptul ca avea tot timpul o fatza panicata, careia nu ii venea sa creada ce sa- intamplat. Pastilele de slabit sunt FOARTE periculoase, nu mai credeti cand spun acei criminali ,ca altfel nu se numesc niste oameni ce stiu cat rau fac celor care le consuma si totusi de dragul banilor..!! ..cand spun ca slabiti 10 kg intr-o sapt, bla bla...sanatos e sa slabesti intre 2-4 kg pe LUNA!!!

    3
    3

  • Nereida pe 26 Aug 2011, 13:09
    Madalina

    Imi pare rau pentru toti cei care afirma tampenii; acel faimos sms putea fi scris de oricine din casa, a luat cineva amprentele de pe telefonul mobil? de unde sunteti asa siguri ca l-a scris Madalina?? Eu cred ca sotul ei minte si cred ca a contribuit cumva la moartea ei.

    6
    0

  • Doina pe 26 Aug 2011, 11:23
    anabolizante

    Sunt de acord ca ar fi luat anabolizante, dar ea a murit prin otravire cu pesticide cumparate de sotul ei, plus lovitura la cap, plus comportamentul neadecvat al sotului si inainte si ulterior. Eu cred ca a fost omorata!

    5
    1

  • lucia pe 26 Aug 2011, 10:50
    altundeva

    Nu stiu cum mai e in Romania dar aici in Germania unde m-am stabilit, a cere de la farmacie un antibiotic sau pastile de slabit fara reteta este un ..nonsens! Nu exista asa ceva! In afara de faptul ca pentru orice tip de medicament faci comanda la farmacie si iti iei medicamentul in dupa amiaza aceleiasi zile (deci in majoritatea lor medicamentele NU SE GASESC PE RAFT ca la piata, , atunci cand spui farmacistetei ce doresti fara reteta de la medic, aceasta consulta un computer si iti spune daca este compatibil cu ce doresti tu si cu ce simptome prezinti. Multe substante ce in Romania sunt consumate pentru slabire, aici sunt interzise cum ar fi crom picolinat. Acumaaaaa...uneori e chiar enervant, obisnuita sa iau ampicilina cand mai fac o infectie urinara, aici e imposibil sa o cumperi, decat daca ti-o recomanda medicul de familie. Si ce credeti ca imi spune de regula aceste medic?...Mai da-o si pe medicina naturista!

    3
    2

  • Ceci pe 26 Aug 2011, 09:53
    Draga ana maria

    esti perfect analfabeta...felicitari!

    13
    1

  • ana maria pe 26 Aug 2011, 09:39
    mmmm

    eu cred cel,mai bine k a fost nesanatoasa la cap dak a luat pastile ,dak sa sinucis k nu mai este frumoasa,nu are fizic frumos,,,,eu nu pot sp nimic k nu merita atentie .....azi vazut foi catea care lasa pui si pleaca eu nu ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nici cu un caine nu o pot compara dak minte ei bolnava sa omarat e o ratata.persoanele care nu se gandeste la copii nu are suflet

    1
    17

  • mina pe 26 Aug 2011, 09:15
    de la....

    dorinta noastra de a ne imbogati ne omoram, ne uram, ne furam unu pe altul.....nici prietenii, nici respect, nimic nu mai exista in zilele noastre....doar rautate si rareori omenie!!

    4
    2

  • oana pe 26 Aug 2011, 08:51
    perfect adevarat!!!

    Din nefericire pt mine si eu am luat astfel de pastile cu amfetamina,pentru slabit,de fapt acum 2-3 ani erau celebre pe toate site-urile si destul de ieftine cu rezultate promitatoare..intr-adevar,asa a fost,in 3 saptamani am slabit 6 kg,dar nu va pot exprima in cuvinte ce-am simtit toata perioada asta...de la o stare confuza,ameteli puternice,dureri de cap,dilatarea pupilelor de parca eram tot timpul speriata si cel mai mult ma deranjau zgomotele...toate zgomotele...tin minte ca o data facand naveta cu un autocar,care era plin,multa lume,galagie...imi venea sa ma ridic de pe scaun si sa urlu la toata lumea sa taca!!!!nu-i mai suportam!!!cand mi-a amortit jumatate din cap,partea stanga,inclusiv canalul auditiv,asa din senin...le-am intrerupt...recunosc c-a fost o lectie de viata,din care m-am ales cu o stare excesiva de nervozitate,care a durat cateva luni dupa intreruperea "tratamentului de slabit"....

    5
    0

  • g pe 26 Aug 2011, 08:21
    ?

    ...pai care e rolul farmaciilor? :(

    7
    0

  • elena pe 26 Aug 2011, 07:55
    de ce?

    daca aceste medicamente sunt atat de nocive de ce mai sunt permise comercializarea lor atat pe internet cat si in magazinele naturiste,dar si in farmacii?Chiar ieri am vazut din intamplare intr-o farmacie Capsula de slabit(ARPFARM),Insula tineretii(asta e in romana ca denumirea originala n-o retin).Mai erau,dar despre astea s-a tot spus ca sunt cele mai periculoase si totusi le gasesti.Chiar si in farmacii.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod