Cum l-a descoperit Bodo de la Proconsul pe Dumnezeu. Declaraţii exclusive

Bogdan Marin (Bodo), solistul trupei Proconsul, a anunţat, în anul 2010, că s-a pocăit, la insistenţele soţiei sale.

Site-ul crestintotal.ro anunţa, la sfârşitul anului 2010, prin intermediul unui interviu cu Bodo, că solistul de la Proconsul s-a pocăit în luna aprilie a aceluiaşi an. „Este adevărat, m-am pocăit şi botezat împreună cu soţia mea, Loredana, dar şi cu Dida Drăgan, în Biserica Riul Vieţii, de către Pastorul Răzvan Mihăilescu, un om ales. Recunosc că la această decizie a contribuit şi Loredana. Îmi repeta mereu după nuntă şi după ce ne-am mutat în casă nouă: «Ce bun e Domnul! Noi ce  facem pentru El? Cum să-I răsplătim bunătatea?». Vedeam clar că nu aveam nicio contribuţie pentru tot ce ni se întâmplă. Ăsta a fost declicul. Ne simţim foarte protejaţi şi speciali. Suntem în lume, dar nu facem parte din lume.

Poate sună arogant, dar copiii Domnului ştiu despre ce vorbesc, iar cei ce nu sunt încă, să ia decizia asta, pentru că numai aşa pot înţelege sentimentul de protecţie şi dragoste Divină“, spunea Bodo, la vremea respectivă.

Dacă, până atunci, viaţa artistului nu era una echilibrată şi nu era chiar un exemplu demn de urmat, din momentul în care s-a pocăit, Bodo a început să vorbească tot mai des despre Dumnezeu. „Nu este exclus să scoatem un album creştin, însă nu s-a demarat nimic deocamdată în sensul ăsta. Loredana este mult mai atentă acum la versurile melodiilor de pe albumele noastre şi constată de fiecare dată că multe din cântece au mesaj creştin. Încă o dată se vede clar cine a fost muza noastră, poate că nici eu când compuneam versurile nu conştientizam“, afirma Bodo, în acelaşi interviu.



Pocăinţa i-a schimbat radical viaţa şi Loredanei, soţia lui Bodo.

„Am furat, am minţit, m-am comportat urât. Mă simţeam păcătoasă. Nu eram apropiată de părinţii mei, am fost o nemernică, am făcut-o pe mama să sufere, mă gândeam că ţine la tăvăleală, că e mama mea. Am surprins-o de multe ori plângând, fără ca ea să ştie că eu o văd“, a spus aceasta, pentru Click, în urmă cu doi ani.

Mult mai calmă şi calculată, Loredana a dat dovadă de înţelepciune şi în căsnicie: „Şi cu Bodo mă înţeleg foarte bine de când ne-am pocăit. Am greşit şi în relaţia asta că am fost nemernică şi obraznică. Când ne certam, din orgoliu, nu mai vorbeam o zi întreagă. Acum fiecare lasă de la el şi ne gândim să nu irosim timpul, să stăm certaţi.
E important să ştii să ierţi“
, a încheiat soţia lui Bodo.

Ceea ce spunea în anul 2010 Bodo s-a concretizat în acest an, datorită albumului „No matter what“, ce va fi lansat în luna mai, alături de Cat Music şi Europa FM, şi pe care se regăsesc mai multe melodii cu teme religioase. Prin intermediul acestor piese şi nu numai, Bodo se simte mai aproape de Dumnezeu. „Am reuşit să rezistăm în această formulă mai bine de 14 ani cu prietenie şi cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă nu era Dumnezeu, nu rezistam cu siguranţă. El ne-a făcut să ne înţelegem unii pe alţii şi să ne iubim. Am urmat cam ce era de urmat din Biblie, dragostea învinge totul, este simplu“, ne-a mărturisit Bodo în exclusivitate, în urmă cu o săptămână, la Garajul Europa FM.

Chiar şi la începutul acestui an, după ce maşina în care se afla formaţia Proconsul s-a răsturnat, Bodo a spus că el şi colegii lui nu au păţit nimic deoarece „Dumnezeu iubeşte trupa Proconsul“.
„Noi ne facem planuri, dar fără voia lui Dumnezeu nu ne ies. Tot ce am realizat la Proconsul am realizat cu sprijinul Lui şi cu acceptul Lui. Credinţă, dragoste, astea sunt reţetele“
, ne-a mai spus Bodo.

9 Aprilie 2013
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Aradul pe 10 Iul 2013, 10:35
    Pocainta ?!

    BRAVO BODO ! Pe langa faptul ca esti un artist desavarsit,ne-ai demonstrat ca ai curaj,personalitate,coloana vertebrala ,....valoare umana, credinta. Aradul te iubeste si te sustine. Dumnezeu sa aibe grija de noi toti!

    0
    0

  • Sophia pe 18 Mai 2013, 14:42
    theosis

    Bun, si la ortodocsi cine o impiedica pe doamna Loredana sa renunte la faptele nu atat de bune pe care spunea ca le face? Si cine o impiedica sa incerce sa fie mai buna, sa se spovedeasca, sa participe la Sfanta Liturghie, sa faca milostenie sau alte fapte bune? Ortodoxia asta inseamna si asta cere de la om, transformarea inspre bine a omului, renuntarea la patimi, indumnezeirea (theosis), caci sfantul Serafim de Sarov spune ca "scopul omului in viata e acumularea de Duh Sfant"; suntem chemati sa devenim sfinti, asa cum au reusit si ceilalti sfinti, cei trecuti sau nu in calendarul bisericesc si canonizati sau nestiuti.

    0
    0

  • DOREL pe 10 Apr 2013, 12:49
    @ELENA

    ...imi chiar place cum va minte si prosteste....clar va joaca biserica cum vrea ea...chiar nu-ti este clar ca va manipuleaza cum vrea ea,biserica ? si voi va plecati capu' -n fata ei ca fraierii,bineinteles ca rade de voi si cu dosul..:))).....

    4
    4

  • dori pe 9 Apr 2013, 14:27
    jesus

    domnul schimba inima si oameni din orce clasa sociale din orce neam si semintie binecuvantat sa fie domnul bravo bodo tine-o tot asa !!!!

    7
    3

  • Elena pe 9 Apr 2013, 11:17
    Credinta este TERAPIE !

    @DORELE - imi cer scuze si comentul meu nu-l lua ca pe o jignire - , dar esti un mare, mare fraier si nu tii deloc la tine! Ca sa fii un pic "smecher", ca e nemaipomenit de bine bine, mult mai bine, atunci "Crede in clocot si chiar dogoritor intr-un Dumnezeu", ca habar n-ai tu ce TERAPIE NATURALA este CREDINTA ! Am traversat un Destin! Nu m-a iertat viata de la niciun tip de incercare, incepand cu accident in strainatate si terminand cu moartea surorii mele, inainte de timp, dar n-ai sa crezi ca n-am luat un Extraveral /Rudotel cel putin, ci am luat "Biblia" in mana si l-am spus pe"Tatal nostru" si din toate, fara sora mea ca a murit, din toate, am scapat nevatamati, ci doar...."incercati" si "mustratI", cum zice Religia noastra crestin-ortodoxa! Deci, asculta-ma, ia-ti calmantul si curajul prin CREDINTA, ca te tine tare in fata incercarilor vietii! Doamne, ajuta-ne pe toti!

    8
    5

  • DOREL pe 9 Apr 2013, 10:09
    .......iar dumnezeu...

    ...bai ma lasati cu prosteli d-astea ? prosteli curate...

    4
    12

  • simika pe 9 Apr 2013, 08:52
    foarte frumos..

    Si-a descoperit credinta si nu ii este rusine sa recunoasca acest lucru. Bravo lui! Exista o vorba printre "pacatosi": "aaa poita sau pocaitul ala, sunt nebuni! Ce inseamna asta, sa fii pocait?" Idee conceputa total gresit...asa cum ai voie sa iti alegi propria personalitate, propriul mod de a te imbraca, asa ai voie sa iti alegi si propria religie.... Asta nu te desparte absolut deloc de semenii tai, e democratie fiecare face ce vrea. Negrii sunt prieteni cu albii, papa si cu preainaltul sau cum s-o numi functia cea mai inalta in ortodoxie se intalnesc si stau la aceeasi masa.... Deci, bravo lui Bodo, pentru ca multor oameni le e frica sa isi recunoasca religia tocmai datorita integrarii sociale!

    8
    3

  • Nicolaescu Ana pe 9 Apr 2013, 08:36
    Bogdan Marin (Bodo), solistul trupei Proconsul, a anunţat, în anul 2010, că s-a pocăit, la insistenţele soţiei sale.

    Este clar, daca el simte ceea ce marturiseste, asa simte si este minunat sa te poti sprijini pe cineva care sigur este cu tine tot timpul. Ar fi bine daca si politicienii ar avea asemenea revelatii si nu ar mai fura, mintii, si-ar respecta promisiunile, ar respecta pe cei care le-au dat increderea, ca altfel nu ar fi acolo pe banii nostri !

    10
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod