Andra: "Cine spune ca este usor sa ajungi in varf, nu a incercat niciodata"

Multor persoane care provin din alte orase ale tarii le este dificil sa se regaseasca in agitatia si tumultul vietii din capitala. Andra reprezinta exceptia care confirma regula. Ardeleanca (originara din Campia Turzii), Andra s-a mutat in capitala in anul 2002 si s-a adaptat usor ritmului trepidant al vietii din Bucuresti, cu ajutorul celor din jur si al tatalui ei. Dupa aproape patru ani, este una dintre cele mai cunoscute interprete din "generatia tanara" si nu considera ca plateste un tribut prea mare celebritatii de care se bucura. Studenta la facultatea de Psihologie Muzicala, Andra este in sesiune, dar si-a facut timp pentru a ne povesti despre planurile sale. Intentioneaza sa isi faca o trupa alaturi de care sa cante live si, in perspectiva, isi doreste sa se lanseze si in strainatate.

Multe dintre vedetele care au inceput sa cante la o varsta frageda spun ca acest lucru le-a "furat" mai mult sau mai putin copilaria. Tu cum vezi lucrurile in acest sens?
Muzica inseamna foarte mult pentru mine, este mai mult decat un hobby. As fi dispusa sa fac multe sacrificii pentru muzica. Insa nu pot sa spun ca muzica mi-a furat copilaria... Atata timp cat canti din pasiune, nu regreti ca distractiile specifice unor varste trec pe langa tine. Ore intregi de repetitii, concerte, inregistrari... Asa am ajuns unde sunt acum.

Esti boboc la Facultatea de Psihologie Muzicala. Cum reusesti sa te imparti intre scoala si activitatea muzicala?
Cu greu, pentru ca mi se pare ca niciodata nu am timp de ambele, sa le fac asa cum imi place mie, pe-ndelete. Insa aceasta facultate de profil este foarte necesara, imi completeaza cunostintele in domeniu.

Pentru care din lucrurile pe care le fac in general tinerii ai timp?
Pentru toate, in general, dar timpul afectat acestor activitati este mult redus fata de cazul unui adolescent obisnuit.

Are activitatea ta de artist si o componenta de "business"?
Acum, toti banii pe care ii castig ii investesc in casa pe care mi-o doresc foarte mult. Desigur ca face exceptie suma pe care o investesc in imaginea mea - vestimentatie, coafor, solar, make-up etc.

Care este cea mai importanta distinctie pe care ai primit-o?
Toate distinctiile pe care le-am primit inseamna la fel de mult pentru mine. Stiu ca poate suna banal, insa in toate se regaseste munca mea... Nu as putea face diferenta intre ele. Toate trofeele mele se afla expuse pe un perete acasa, la Campia Turzii. Imi place sa le privesc din cand in cand: imi dau incredere in mine.

Te vom vedea din nou pe scena Cerbului de Aur? Ce melodie crezi ca ti s-ar potrivi si te-ar pune in valoare la un astfel de concurs?
Da. Cu siguranta. Nu stiu inca la care dintre festivaluri voi mai participa si nu stiu daca voi concura in 2006. Vreau sa castig cat mai multe trofee si distinctii speciale. Insa pentru moment sunt prea ocupata ca sa ma pot gandi si la aceste participari. Ma voi decide pe moment.

Cum consideri ca te caracterizeaza genul de muzica R & B?
Sincer, cred ca ar trebui sa raspunda altii la intrebarea aceasta. Din punctul meu de vedere, R&B este un gen care va acapara tot mai multi fani in urmatoarea perioada. Mie imi place foarte mult acest stil muzical si consider ca ma si avantajeaza, imi pune bine in valoare calitatile vocale.

O vorba spune ca dificultatea consta nu atat in a ajunge "in varf", cat in a ramane acolo. Pentru tine cat este de greu sa te mentii in topul celor mai apreciati cantareti din tara?
E greu, dar merita. Pentru ca nu cred ca as putea face altceva, cu la fel de multa placere. Dupa cum spuneam, a fi artista necesita sacrificii de tot felul, mai ales personale. Cat despre proverbul pe care l-ai mentionat... nu stiu, cine spune ca nu e greu sa ajungi in varf, inseamna ca nu a incercat niciodata. E greu sa te mentii in atentia publicului si sa iti pastrezi imaginea nepatata. Cel putin in Romania. E foarte multa invidie si rautate...

Cum te-ai adaptat ritmului trepidant al vietii din capitala?
Nu usor, dar m-am adaptat. Eu sunt ardeleanca si noi suntem mai calmi, mai molcomi. Iar in Bucuresti este o continua agitatie. Noroc ca eram obisnuita cu viata de turneu... asa ca am reusit intr-un timp, as putea spune, record. Ce-i drept, m-au ajutat si toti cei cu care am colaborat, plus ca l-am avut pe tata in permanenta langa mine.

Care este, pentru tine, pretul celebritatii?
Nu stiu daca este chiar un pret pe care trebuie sa il platesc datorita faptului ca sunt celebra, insa nu am timp chiar pentru toate pe care mi le propun.

Am inteles ca pregatesti un nou videoclip. Care este piesa aleasa si unde s-au desfasurat filmarile?
Este prea devreme sa povestim despre videoclip. Inca nu am filmat pentru un al doilea single de pe albumul "Ramai cu mine". Am selectat piesa. Inainte de a ne pregati de filmari, trebuie ca piesa sa intre pe radio, sa inceapa sa fie difuzata, sa primim reactii din partea fanilor. Promit sa va povestesc tot ce se va intampla la filmarile videoclipului!

La ce surprize ar trebui sa se astepte fanii tai?
Una dintre surprize va fi o noua piesa pe care o voi lucra cu un DJ din Italia, foarte "pe val". Si desigur, urmatorul videoclip, care va fi foarte neobisnuit pentru Romania. Inca nu vreau sa dau detalii, dar promit sa va tin la curent. Oricum, alaturi de casa de discuri, am decis ca este momentul sa fac urmatorul pas.

Unele dintre melodiile tale, precum "Vreau sarutarea ta", "In noapte ma trezesc", "Dragostea ta", au devenit adevarate slagare. Iti este teama vreodata ca, daca ai aborda un alt gen de muzica, publicul nu te-ar mai percepe la fel?
Nu. As sti sa abordez un alt gen de muzica... Ar fi o provocare. Dar nu am abordat numai muzica usoara - aceea a fost pentru festivaluri, concursuri... Cant R&B, dance, pop. Pe noul album am abordat genuri diferite.

Care ar fi, in acest moment, cea mai mare provocare de ordin muzical?
As vrea sa ajung peste hotare, desi deocamdata am cate ceva de schimbat. Una dintre cele mai mari schimbari pe care sunt decisa sa o fac este sa imi iau o trupa cu care sa cant live, insa pentru Romania este prea costisitor genul acesta de show.

Unde si cum te vezi peste zece ani?
Eu tot o sa cant, chiar si peste treizeci de ani. Ca Tina Turner, la 60 de ani! Singurul lucru pe care mi-l doresc peste zece ani este sa fiu prezenta pe piata internationala!

Ce faci pentru a te mentine in forma?
Merg la sala foarte des - atat cat imi permite timpul, incerc sa mananc sanatos (dar mai fac si exceptii, cand merg acasa si imi pregateste mama tot felul de bunatati pe care nu pot sa le refuz!), nu fumez, nu beau cafea... Incerc sa recuperez orele de somn pierdute din cauza concertelor.

Care este melodia in care simti ca te regasesti cel mai bine?
O sa iti raspund printr-o intrebare: in care dintre piesele mele nu ma regasesc?! Toate au cate o farama din sufletul meu, toate imi sunt la fel de dragi. E ca si cum ai avea mai multi copii si ar trebui sa decizi pe care il iubesti mai mult!

Cum te-a marcat experienta de a canta in duet cu Stefan Banica Jr?
Am avut multe de invatat. Este o experienta unica si Stefan Banica Jr. este un artist complex, care stie sa faca show, stie sa comunice perfect cu publicul... As dori sa ii multumesc inca o data pentru ca s-a gandit doar la mine dintre toti artistii din "noua generatie". Am fost onorata sa fiu pe scena cu Stefan Banica Jr, si cu alte nume mari din industria muzicala din Romania.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vero pe 18 Nov 2008, 20:06
    andra

    foarte simpatica si desteapta.nu ar fi aajuns pana aici daca nu muncea

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod