Actorul Heath Ledger a murit

Marti, 22 ianuarie 2008, actorul australian Heath Andrew Ledger, in varsta de 28 de ani, a fost gasit mort in apartamentul sau din New York, in urma unei aparente supradoze cu somnifere. Atat membrii familiei, cat si ofiterii de politie care investigheaza cazul suspecteaza ca decesul starului de film, celebru datorita controversatei pelicule "Brokeback Mountain", a fost accidental.

In seara de 23 ianuarie 2008 va avea loc autopsia corpului neinsufletit al starului. In ciuda eforturilor de resuscitare ale medicilor chemati de urgenta la resedinta actorului, acesta nu a putut fi salvat. In apropierea lui Ledger s-au gasit somnifere eliberate pe baza de reteta medicala.

Heath Ledger, nominalizat la premiile Academiei Americane de Film pentru rolul din "Brokeback Mountain", a fost gasit mort de catre o menajera si o maseuza.
Actorul locuia intr-un apartament din cartierul SoHo din Manhattan, New York. Reprezentanti ai politiei au declarat ca maseuza se prezentase la apartamentul acestuia pentru o sedinta de masaj la care Ledger avea programare.

Familia actorului descrie decesul lui Ledger ca fiind "accidental". "Noi, membrii familiei lui Heath, confirmam moartea tragica, nedreapta si accidentala a mult iubitului nostru fiu, frate si devotat tata al Matildei.", a declarat tatal actorului, Kim Ledger, citind o declaratie de presa in fata resedintei familiei, din Perth, Australia. "A fost gasit dormind linistit somnul de veci in apartamentul sau din New Yok. A fost un barbat cu picioarele pe pamant, optimist si cu inima deschisa, plin de viata si altruist. A fost o adevarata inspiratie pentru oamenii din jurul sau, desi putini au reusit sa il cunoasca cu adevarat."

Relatarile initiale, potrivit carora actorul a murit in urma unei supradoze cu droguri, au fost negate de membrii familiei si de politistii care investigheaza cazul.
Momentan, politia nu a determinat o cauza exacta a decesului, asteptandu-se concluzia medicilor legisti, dupa efectuarea autopsiei. Ledger a recunoscut anul trecut ca insomnia il obliga sa apeleze la somnifere.

Heath Ledger a lasat in urma sa o fiica in varsta de doi ani, Matilda. Fosta partenera de viata a actorului, actrita americanca Michelle Williams si mama Matildei, a fost "devastata" la aflarea nefericitei vesti si s-a deplasat imediat din Suedia la New York.

Intreaga lume deplange moartea prematura a actorului. Cate Blanchett, Mel Gibson, Nicole Kidman si Aidan Young si-au exprimat regretele pentru disparitia lui Ledger, iar premierul Australiei, Kevin Rudd, a declarat: "Este tragic ca am pierdut unul dintre cei mai buni actori ai tarii noastre, aflat in floarea varstei."

Actrita Nicole Kidman s-a numarat printre primele celebritati care si-au exprimat regretul fata de moartea starului.
Vedeta a afirmat intr-o scurta declaratie: "Ce tragedie... Sunt alaturi de familia lui."

Mel Gibson i s-a alaturat lui Kidman, afirmand despre Ledger: "Aveam atat de multe sperante pentru el. Cariera lui abia se lansase. Sa isi piarda viata la o varsta atat de frageda este o pierdere enorma si tragica."

John Travolta a precizat ca Ledger a fost "unul dintre actorii mei preferati", adaugand: "Calitatile lui sunt rare."

Iar Alan Horn, presedintele Warner Brothers - studioul din spatele filmului "The Dark Knight", ultimul film din cariera lui Ledger, a dezvaluit ca este devastat de acest nefericit eveniment: "Industria de divertisment a pierdut un talent urias. Heath a fost un talent extraordinar si o persoana exceptionala."

La momentul mortii sale, Heath Ledger se pregatea pentru lansarea celui mai recent film al sau, care, din pacate, s-a dovedit a fi si ultimul pe care l-a realizat - in "Batman The Dark Knight", pelicula regizata de Christopher Nolan, starul interpreteaza rolul The Joker, personajul negativ si dusmanul numarul 1 al eroului de benzi desenate Batman.
Actorul incepuse deja filmarile pentru "The Imaginarium of Doctor Parnassus", in regia lui Terry Gilliam.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod