10 reguli ciudate pe care trebuie să le respecte Familia Regală Britanică

10 reguli ciudate pe care trebuie să le respecte Familia Regală Britanică

Dacă ți se pare că ar fi excelent să faci parte din Familia Regală a Marii Britanii, atunci probabil nu știi că viața unei persoane cu "sânge albastru" nu e tocmai ușoară.
Iar când vine vorba de etichetă și tradiții, membrii Casei Regale din Anglia au o mulțime de reguli de respectat. Și nici măcar Regina nu le poate încălca. Iată câteva dintre cele mai ciudate:

Numele de alint sunt interzise

Poate că restul lumii o numește Kate pe Ducesa de Cambridge, dar pentru restul familiei regale ea este Catherine. Aceștia nu au voie să folosească porecle sau nume de alint.

Buchetele de mireasă au o semnificație specială

Fiecare buchet de mireasă al unei membre a Familiei Regale trebuie să includă o floare numită mirt. Această tradiție datează din perioada Reginei Victoria, iar unele surse susțin că sursa florilor este chiar o plantă din grădina de peste 100 de ani a faimoasei regine.

Codul vestimentar este strict

De la pălăriile care sunt purtate la evenimentele formale și până la tiarele care pot fi purtate numai de femeile căsătorite, codul vestimentar este strcit și diferă în funcție de ocazie sau statut. Iar în cazul Prințului George, acei pantalonași trei sferturi nu sunt doar drăguți, ci semnifică faptul că face parte dintr-o clasă aristocrată.
 

Nu au voie să mănânce crustacee în public

Această regulă provine de la riscul mare de îmbolnăvire pe care îl prezintp adesea fructele de mare. De asemenea, familia regală este sfătuită să nu consume friptură în sânge, să bea apă de la robinet din țări străine sau să mănânce mâncăruri foarte condimentate.

Regina poate transmite mesaje ascunse folosindu-și poșeta

Dacă Regina simte nevoia să încheie o discuție care este prea lungă sau plictisitoare, își poate muta geanta de pe un braț pe celălat. Acest gest le transmite celor din stuff că trebuie să intervină pentru a încheia discuția.
 

În fiecare bagaj trebuie să fie o ținută neagră

Membrii Casei Regale din Anglia trebuie să aibă în bagaj o ținută complet neagră atunci când călătoresc. Există un motiv morbid în spatele acestei reguli: în cazul unui deces în familie, aceștia trebuie să aibă o ținută neagră la îndemână oriunde s-ar afla. 

Jocul Monopoly este interzis

"Nu avem voie să jucăm Monopoly acasă", a declarat la un moment dat Prințul Andrew, Duce de York. "Este un joc vicios", a mai adăugat acesta.
 

Câinii Reginei sunt hrăniți cu preparate gourmet

Câinii din rasa Corgie pe care Regina Elisabeta a II-a îi iubește atât de mult trebuie hrăniți după reguli clare. Aceștia primesc preparate gourmet pe farfurii din argint, care le sunt servite în ordinea vârstei, primul fiind cel mai în vârstă dintre patrupezi.

Nu au voie să semneze autografe

Membrii Familiei Regale nu au voie să le ofere fanilor autografe pentru a nu exista riscul unei fraude prin semnătură. Dar au voie să facă fotografii.

Prințul Philip trebuie să meargă la doi pași în urma Reginei

Această regulă strictă este menținută pentru respectarea ierarhiei, fiind întotdeauna respectată când cuplul regal se află în public.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
23 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod