Aromele Craciunului

Pentru cele mai multe dintre noi, perioada Sarbatorilor de iarna este poate cea mai frumoasa parte a anului. Cui nu-i place sa stea la gura sobei la o cana de vin fiert cu scortisoara, alaturi de familie si sa priveasca pe fereastra cum cad fulgii de nea? Asta inseamna sa simti aroma Craciunului.

Dar cum tot ce e frumos trece repede, asa se intampla si cu Sarbatorile: nici nu iti dai seama cand au trecut. Vestea buna e ca am gasit o posibila solutie pentru asta! Nu, nu putem opri timpul, dar ne putem "pacali" simturile. Poti prelungi perioada Sarbatorilor daca te invalui in aromele specifice acestora, folosind produse cu parfum de portocale, scortisoara, migdale, brad, vanilie sau orice fel de parfum care iti aminteste de Craciun. Iata cateva sugestii:

1. Lapte de corp "Delicii de Iarna" - Elmiplant
Folosind acest lapte de corp vei simti "pe pilea ta" gustul Sarbatorilor pentru ca te va invalui cu arome de mandarine si scortisoara, zahar si unt de migdale. Principii active folosite: beta-Caroten natural, unt de migdale, Vitamina E.
Pret: 10.5 lei noi / 105.000 lei vechi (250 ml).

2. Gel de dus cu Citrice - Korres
Gel de dus cremos-spumos cu un efect de hidratare intens si durabil. Proteinele din Grau formeaza o pelicula protectoare pe piele, aceasta mentinandu-si astfel nivelul natural de hidratare.
Pret: 35 lei noi / 350.000 lei vechi (250 ml).

3.
Lapte de corp cu Vanilie si Scortisoara - Korres

Lapte de corp hidratant, cu o textura exceptionala de pudra. Bogat in elemente de baza care "trezesc" epiderma, laptele de corp umple celulele pielii cu energie.
Pret: 42 lei noi / 420.000 lei vechi (250ml).

4. Golden Apple Body Butter - The Body Shop
O crema hranitoare care ingrijeste si parfumeaza corpul cu aroma delicioasa de mere. Contine extract natural de mere, ingrediente hranitoare precum untul de cacao, ulei de soia, ulei de susan si ulei de babassu. Are un parfum dulce si delicios cu note de top de mar verde si para, note de mijloc de mar rosu si scortisoara iar la baza note de vanilie, mosc si lemn de santal.
Pret: 67.50 lei noi / 675.000 lei vechi.

5. Cranberry Candle - The Body Shop
Lumanarea cu aroma de fructe de padure este perfecta pentru a-ti decora masa de sarbatori si a-ti parfuma placut locuinta. Are ca note de top parfumul de coacaze cranberry si coaja de grepfrut, note de mijloc acre precum cele de mere necoapte dar si de capsune si note florale care fac ca acest parfum sa fie irezistibil de sarbatori.
Pret: 50 lei noi / 500.000 lei vechi.

6. Uleiuri aromaterapie - The Body Shop
Pentru ca atmosfera din casa ta sa fie cu adevarat de sarbatoare foloseste arzatoarea si uleiurile pentru parfumarea locuintei cu arome specifice sezonului de iarna de la The Body Shop:
Golden Apple Home Fragrance Oil - 20.40 lei noi / 204.000 lei vechi;
Cranberry Home Fragrance Oil - 20.40 lei noi / 204.000 lei vechi;
Vanilla Spice Home Fragrance Oil - 20.40 lei noi / 204.000 lei vechi.

7.
Spumant de baie solid Ma Bar - Lush

Spumantul de baie solid cu aroma de cacao, miere si zahar iti aduce mireasma prajiturilor proaspat scoase din cuptor. Principiile active folosite sunt: pudra de cacao (Theobroma cacao), uleiul de portocale dulci (Citrus dulcis), uleiul de bergamota (Citrus bergamia) si zaharul (Saccharum officinarum).
Pret: 19.80 lei noi / 198.000 lei vechi

8. Ulei esential de brad - Fares
Uleiul esential de brad are actiune expectoranta, antiseptica si usor sedativa. Are un efect tonic asupra sistemului nervos. Se poate folosi in lampa pentru aromaterapie sau se pot turna cateva picaturi in cada inainte de baie.
Pret: 4.20 lei noi / 42.000 lei vechi (10ml).

9. Conuri parfumate Orange - Aroma Land
Aprinde un con parfumat si toata casa ta va mirosi a portocala proaspat decojita. Cutie metalica ce contine 40 de conuri parfumate si un suport pentru arderea acestora.
Pret: 6 lei noi / 60.000 lei vechi.

10. Potpourri Apple Cinnamon - Hem
Un amestec de plante, scortisoara si bucati de mere uscate care pe langa faptul ca miros a placinta de mere cu scortisoara asa cum o facea bunica, arata si foarte bine. Le poti aranja intr-un vas oarecare sau le poti imprastia pur si simplu prin casa. Ai grija insa sa nu le lasi in apropierea alimentelor pentru ca acestea pot "imprumuta" mirosul potpourri-ului.
Este valabil si pentru orice alt produs menit sa-ti parfumeze casa.
Pret: 5.40 lei noi / 54.000 lei vechi.

De ce ne incanta atat de mult aromele Craciunului? Pentru ca cele mai multe dintre ele au un efect benefic asupra organismului si asupra starii noastre emotionale. Putem spune ca suntem supusi in fiecare an la o "sedinta" prelungita de aromaterapie si asta se intampla de Sarbatori.

Iata numai cateva dintre aromele sarbatorilor si efectele lor asupra noastra:

Scortisoara
Mirosul de scortisoara are un efect benefic asupra starii generale a organismului, fiind un stimulent fizic si emotional. Scortisoara este cunoscuta pentru proprietatile sale afrodisiace dar si antidepresive. Cercetatorii au demonstrat ca prezenta mirosului de scortisoara intr-o incapere reduce oboseala, irascibilitatea si migrenele persoanelor aflate in incaperea respectiva, ajutandu-le pe acestea sa se concentreze mai bine asupra unor activitati mentale.

Portocalele
Oricine a decojit o portocala apreciaza acea aroma proaspata, energizanta dar si relaxanta. Mirosul portocalelor este pentru cei mai multi dintre noi "emblema" sarbatorilor de iarna aflandu-se in stransa concurenta cu mirosul proaspat al bradului. Parfumul cojilor de portocale este benefic pentru reducerea stresului, a tensiunii nervoase, a durerilor de cap si a oboselii.


Vanilia
Vanilia genereaza o stare generala buna, ajutandu-ne sa ne relaxam. Mirosul sau este antidepresiv, reduce starile de nervozitate si frustrare, aducand o stare psihica de satisfactie. Vanilia are si proprietati afrodisiace. Parfumul sau dulce nu este asociat numai cu placerea sexuala ci si cu placerea de a savura dulciuri aromate cu aceasta esenta.

Bradul
Bradul este pretuit in intreaga Europa pentru virtutile sale medicale si pentru mirosul sau proaspat. Cateva picaturi de ulei esential de ace de brad iti vor aminti de padurile de brad de la munte si de Bradul de Craciun care nu lipseste din nicio casa. Daca ai un brad artificial si iti doresti sa simti mirosul proaspat al bradului natural, poti folosi ulei esential din ace de brad sau produsele cu aroma de brad.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • media ionela pe 8 Dec 2008, 19:31
    uleiul parfumat

    As dori sa-mi spuneti cum pot folosi uleiul parfumat de zambila?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod