Rochie scufundata in Marea Moarta

Un artist a scufundat o rochie în Marea Moartă. Rezultatul este uimitor!

Şi-a propus să facă un experiment inedit, astfel că a scufundat o rochie în Marea Moartă şi rezultatul obţinut a fost unul de-a dreptul surprinzător.

Sigalit Landau, o artistă din Israel, a avut un proiect inedit intitulat "Mireasa de sare". Pentru a duce la final proiectul, artista a decis să scufunde o rochie în Marea Moartă pe care a lăsat-o acolo timp de doi ani. Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu o rochie scufundată într-o mare cu concentraţie mare de sare, află că rezultatul este unul spectaculos.

Pe toată această perioadă au fost realizate fotografii din trei în trei luni, pentru a constata starea rochiei şi modul în care avansează procesul de cristalizare.

Proiectul conţine o serie de opt fotografii care poartă denumirea "Mireasa de sare",  fiind inspirat de lucrarea lui S. Ansky din 1916.

Rochia la inceputul proiectului

Rochia aleasă nu este una oarecare, ci o replică a costumului care a fost utilizat în piesa de teatru din 1916, "Dybbuk", de S. Ansky care spune povestea unei tinere fete de origine evreiască posedată de fantoma iubitului ei mort. Rochia a fost scufundată în apele din Marea Moartă, în 2014, iar recent a scos-o pentru a o expune publicului.

Finalul proiectului a surprins pe toată lumea, deoarece dintr-o rochie neagră s-a ajuns la una albă, un adevărat cristal de sare.

Rochia la finalul proiectului

Rochia la finalul proiectului

1 Septembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod