Ziua Internationala a Copiilor Disparuti

Facebook Twitter Comenteaza
Focus marcheaza Ziua internationala a copiilor disparuti si un an de activitate. Evenimentul este realizat cu sprijinul Reprezentantei Unicef in Romania.
Oricine poate participa, pe data de 25 mai 2008, intre orele 11:00-17:00, in parcul A.I. Cuza.

Un labirint, simbol al sentimentului pe care il au copii atunci cand se ratacesc si nu mai gasesc drumul inapoi spre casa, sustinut de o poveste despre acesti copii; spectacole de teatru de papusi "Hansel si Gretel" si "Naiul fermecat", ambele povesti fiind legate de ideea de copii care se ratacesc; pantomima, concurs de grafitti si desene pe asfalt sunt doar cateva dintre activitatile pregatite pentru participanti.

Scopul acestui eveniment este acela de a trage un semnal de alarma si de asemenea, de a directiona atentia publicului asupra importantei problematicii copiilor disparuti, rapititi sau exploatati sexual.


Tuturor ar trebui sa ne pese ca numarul copiilor disparuti este in crestere, ca exista rapitori sau pedofili mai multi decat s-ar putea crede, ca odata cu aparitia internetului pornografia cu minori a luat amploare si afecteaza intreaga lume.

"Disparitia si exploatarea sexuala a copiilor este o realitate crunta, care a depasit de mult frontierele unei singure tari. Vorbim despre un fenomen care din pacate ia amploare desi cu greu s-ar putea imagina un fapt mai dureros decat acela al copiilor disparuti sau abuzati sexual", spune Mihaela Geoana - Presedinte Focus.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod