Valentina Ionescu: „Muzica populară nu este pentru băbăciuni”

30 Noiembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Valentina Ionescu: „Muzica populară nu este pentru băbăciuni”
Valentina Ionescu, cântăreaţa care revoluţionează folclorul românesc, recunoaşte că s-a confruntat deseori cu reticenţa tinerilor vis-a-vis de muzica populară românească. Dacă în urmă cu un deceniu, piesele folclorice erau promovate de formaţii etno, în încercarea de a menţine valorile tradiţionale intacte, iată că pe piaţa muzicală au rămas din ce în ce mai puţini artişti care ajung la urechile publicului tânăr.


Valentina Ionescu a reorchestrat celebra piesă „Şapte văi şi-o vale adâncă”, cântată în original de Maria Tănase, apelând la unul din cei mai buni producători muzicali europeni, Mike Tomas. Prin această colaborare ea îşi propune să promoveze folclorul în rândul tinerilor.

Cântăreaţa spune că s-a lovit până acum de reacţii regretabile din partea tinerilor care, nu doar că nu au auzit de artişti precum Maria Tănase sau Maria Lătăreţu, ci au şi spus că muzica populară este pentru băbăciuni.

„Este trist ce se întâmplă.
Nu am pretenţia ca tinerii să asculte muzica populară la iPod sau să danseze în cluburi după cîntece vechi însă măcar să fie la curent cu comorile acestei ţări. Muzica popuzlară nu este pentru băbăciuni. Este pentru toţi românii, indiferent de vârstă. Îmi doresc să promovez piese vechi, în manieră reorchestrată pentru ca tinerii să fie tentaţi să le asculte măcar  pe Youtube, dacă să cumpere un album nu se mai poate”, declară Valentina Ionescu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod