TVR International, premiat la Venetia

17 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Premiile festivalului international "Hot Bird TV Awards" au fost decernate la Venetia, pe 14 noiembrie 2008, TVR International obtinand premiul categoriei "National Window", pentru reportajul "Italieni versus Romi", realizat de Aurelia Tescaru.

"Este unul dintre cele mai importante festivaluri de televiziune, la care au participat in jur de 130 de canale TV. TVR International a ales sa mearga cu un reportaj despre cum s-au adaptat romii plecati din Romania in Italia.
Anul acesta, TVR International a acordat o atentie deosebita relatiei cu Italia, deoarece, in 2008, romii din Peninsula au fost in centrul unor evenimente neplacute, care au pus la incercare viata romanilor in Italia. Iar faptul ca am obtinut acest premiu chiar in Italia, la Scuola Grande di San Giovanni Evangelista, ne face sa credem ca implicarea TVR International in relatia Romania - Italia a fost apreciata la cel mai inalt nivel", a declarat Beatrice Comanescu, directorul postului TVR International.

In acest an, juriul, format din jurnalisti si experti din media, a avut de analizat materiale de la 131 de televiziuni, din 17 tari.
La "Hot Bird TV Awards" se acorda premii pentru 11 categorii, precum film, documentare, cultura, copii sau sport, la care au fost nominalizate 38 de televiziuni, in 13 limbi.

La categoria "National Window" au fost inscrise materiale de la zece televiziuni, dar doar trei au ajuns sa fie nominalizate: cele de la TVR International, Antenna Europe (Grecia) si JSTV 1&2 (Marea Britanie), premiul revenind Televiziunii Romane.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod