Trupa Vunk lanseaza piesa-manifest "Respecta-te Romane!"

De 1 Decembrie, trupa Vunk lanseaza in colectia Rockoritoare Live Sessions o piesa-manifest cu un mesaj foarte puternic: "Respecta-te Romane!"

"Respecta-te Romane!" a fost inregistrat la implinirea a exact o luna de la tragedia din clubul Colectiv si la cinci ani de cand Vunk a lansat Vreau o tara ca afara. "Respecta-te, romane! este suma pieselor noastre Ne facem auziti si Vreau o tara ca afara si nevoia de a trezi in cei de langa noi puterea de a se respecta pe ei insisi, pe cei din jurul lor, locul în care traiesc, locul în care muncesc, tara în care cresc. Respecta-te, romane! Asta este cea mai mare putere a ta! ", spune trupa Vunk despre aceasta piesa.

"Rockoritoarea VUNK din 1 decembrie este una de tip manifest, care imbina doua piese cu mesaje foarte puternice: Vreau o tara ca afara si Ne facem auziti.

Eu cred in ideea ca, asa cum au plecat marile schimbari in lumea asta, totul pleaca de la individ si nu de la functia pe care o poarta. Om cu om se face popor si noi toti trebuie sa ne facem auziti, atunci cand ei se fac ca nu ne vad", spune liderul trupei Vunk.

"Puterea de supravietuire, de renastere si de adaptare" sunt lucrurile pe care Cornel Ilie le apreciaza cel mai mult la Romania, marturisind ca de 1 decembrie spera ca tara sa "sa isi regaseasca linistea. Sa fie ca primavara din muzica lui Enescu si Porumbescu".

"Respectul fata de ceilalti face sa creasca sansele de a te simti implinit.
Suntem creati pentru a trai impreuna, pentru a ne ajuta, a ne ridica unii pe altii si a ne pune scut impreuna, atunci cand este nevoie!". Aceasta este de altfel esenta mesajelor pieselor-manifest ale trupei Vunk – certitudinea ca schimbarea porneste de la puterea oamenilor de a crede in anumite valori si de la forta cu care lupta pentru aceste idealuri.

Proaspat tatic, Cornel Ilie marturiseste ca va incerca sa transmita fetitei sale aceleasi valori cuprinse in mesajele cantecelor Vunk, una dintre cele mai importante fiind respectul fata de tot ceea ce o inconjoara: "O s-o invat ce inseamna respectul si atunci o sa inteleaga ca nu este importanta doar tara in care traieste, ci ca lumea pe care si-o face in jur sa fie de ajutor tarii ei".

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod