Topul celor mai fericite ţări de lume: Moldovenii, mai fericiţi decât românii

România ocupă locul al 86-lea în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit Raportului Mondial al Fericirii pe 2015 (World Happiness Report 2015) realizat cu sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), clasament în care Elveţia ocupă primul loc.

Potrivit acestui raport, cele mai fericite zece ţări din lume sunt, în ordine, Elveţia, Islanda, Danemarca, Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelandă şi Australia.

România ocupă locul al 86-lea în topul citat de Mediafax.

Exceptând Siria şi Afganistanul, afectate de conflicte armate, cele mai nefericite zece ţări din lume se află toate în Africa subsahariană şi sahariană, informează bloomberg.com. Astfel, cele mai nefericite zece state din lume, din cele 158 incluse în raport, sunt, în ordine, Togo, Burundi, Siria, Benin, Rwanda, Afganistan, Burkina Faso, Coasta de Fildeş, Guineea şi Ciad.

40de ani este vârsta la care nivelul de fericire începe să se stabilizeze
Raportul pare să indice faptul că ţările aflate la latitudini mari sunt mai fericite, dar aparenta regulă este încălcată de Israel şi Costa Rica, clasate pe locurile al 11-lea, respectiv al 12-lea, notează Mediafax.

În ceea ce priveşte ţările din coada clasamentului, gradul redus de fericire al populaţiilor lor are, cel mai probabil, de-a face cu sărăcia şi violenţa, nu cu proximitatea faţă de ecuator.

Statele Unite ale Americii se află pe locul al 15-lea în acest raport, care a fost întocmit, în principal, pe baza datelor din Sondajul mondial Gallup (Gallup World Poll).
SUA se află în urma Mexicului, care ocupă locul al 14-lea.

Brazilia se află pe locul al 16-lea, Marea Britanie, pe al 21-lea, Japonia, pe al 46-lea, Rusia, pe locul al 64-lea şi Iranul pe locul al 110-lea.

Moldova ocupă poziţia a 52-a în acest top.

Raportul Mondial al Fericirii este rezultatul unui proiect din Bhutan, un regat budist cu aproximativ 700.000 de locuitori situat la est de Himalaya, al cărui premier, Jigmi Y. Thinley, a dorit să evalueze gradul de fericire al populaţiei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod