Tehnologia IMAX prinde viteză în România: trei filme noi ajung la T IMAX în următoarea perioadă

Perioada următoare este una dintre cele mai prolifice din istoria T IMAX-ului din România. Pe marele ecran de la Cinema City AFI Palace Cotroceni, singurul cinematograf din țară cu această tehnologie, urmează să ruleze trei filme mult-așteptate, în următoarele două luni.

După animația „Cei șase super eroi” (Big Hero 6), sezonul filmelor în T IMAX continuă cu „Ascensiunea lui Jupiter”, cu premiera în 6 februarie, și cu alte două producții mari: „Chappie”  și „Insurgent”, care debutează pe marele ecran în luna martie.

Contrar asteptărilor publicului, biletul pentru un film proiectat cu ajutorul tehnologiei IMAX costă cu puțin mai mult față de biletul la același film în format digital.

Astfel:

Un film 3D în sala T IMAX îl costă pe spectator doar 5 lei în plus față de biletul pentru proiecția în format digital 3D, sau 2 lei în plus, dacă nu are deja ochelari 3D și îi cumpără în acel moment din cinematograf.
Iar un bilet pentru un film în format IMAX DMR 2D costă în medie cu doar 1,5 lei mai mult decât un bilet în format digital 2D.

Proiecțiile din sala T IMAX la Cinema City folosesc o tehnologie unică în România.
Ele creează atat de bine impresia că te afli în mijlocul actiunii fiindcă, față de un film în format clasic 2D, imaginile sunt cu 40% mai clare și cu 60% mai luminoase, iar sunetele, de 10 ori mai dinamice.

Filmele care se văd la puterea IMAX


1.Filmul „Jupiter Ascending” (premiera în 6 februarie) spune povestea lui Jupiter (Mila Kunis), o menajeră cu o viață simplă, care simte că va avea un destin măreț ce va trece dincolo de astre. Visele ei par ca încep să devină realitate când Caine (Channing Tatum), un fost militar foarte bine antrenat, pornește în căutarea ei.

Codul ei genetic o face următoarea pe lista unei moșteniri extraordinare, fapt ce ar putea altera tot echilibrul Universului.


2.„Chappie” (premiera în 6 martie) spune povestea unui copil-minune care este și robot. După ce este răpit de doi infractori în timpul naşterii, Chappie devine fiul adoptiv al unei familii ciudate şi disfuncţionale.


3. „Insurgent” (premiera în 23 martie). După evenimentele din „Divergent”, un război nimicitor între cele patru facţiuni stă să înceapă. Transformată de propriile hotărâri, dar şi de durere şi vină, Tris îşi îmbrăţişează Divergenţa, chiar dacă nu ştie ce ar putea pierde.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod