Sugestii pentru weekend, de la MNAR

Facebook Twitter Comenteaza
Sugestii pentru weekend, de la MNAR

Muzeul National de Arta al Romaniei organizeaza, pentru cei care n-au plecat inca in vacante si trebuie sa-si petreaca weekend-ul in Bucuresti, programe pe alese, pentru toate gusturile.

Astfel, vineri, 18 iulie, ora 17.00, in cadrul "Opera sub clar de... lupa" are loc prezentarea tabloului "Rastignirea" de Jacopo Bassano (sec. XVI), expus in Galeria de Arta Europeana, in cadrul scolii de pictura venetiana.

Sambata, 19 iulie, ora 11.30, are loc "Un ceas pentru arta" - vizita cu ghidaj gratuit in expozitia de grafica "Estetica nudului", in compania curatorului expozitiei, Petruta Vlad.
 
Expozitia prezinta o selectie de 38 de desene si gravuri din colectiile MNAR, care ilustreaza tema nudului in arta romaneasca, in prima jumatate a secolului XX. Este o intalnire cu cei mai cunoscuti artisti moderni romani: Brancusi, Pallady, Petrascu, Tonitza, Paciurea, Marcel Iancu, Hans Mattis Teutsch si multi altii. Programul se va relua si sambata, 16 august, ora 11.30.
 
Duminica, 20 iulie, ora 11.00, se organizeaza "Program pentru familii" - povesti in Casa Melik, pentru copii de 4-6 ani, la Muzeul Theodor Pallady. Astfel, parinti si copii au ocazia sa afle mai multe despre cea mai veche casa de locuit din Bucuresti (Casa Melik), despre colectia de arta pe care casa-muzeu o adaposteste astazi si despre creatia pictorului Theodor Pallady, care da si numele muzeului. Programul se va relua si duminica, 27 iulie, ora 11.00, pentru copii de 10-12 ani.

Tot duminica, 20 iulie, ora 11.30, se organizeaza "Antonello da Messina sub lupa" - o prezentare detaliata a celebrei capodopere renascentiste "Portret de barbat" de Antonello da Messina, expuse pentru prima data la Bucuresti.
 
Tabloul provine de la "Galeria Borghese" din Roma si ramane la MNAR pana pe 27 iulie.
 
Programul se va relua si duminica, 27 iulie, ora 11.30.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod