Serge Ioan Celibidache invitat de onoare în Sectorul 6

Aseară, a avut loc premiera filmului „Român născut să dirijeze o lume”, o mărturie a unei personalităţi fascinante, a puterii de a reuşi din Roman, judeţul Neamţ, în toată lumea. Filmul a avut proiecţia în sala Grand Epika la Grand Cinema Băneasa din Băneasa Shopping City şi este realizat de Adela Vrînceanu, director de comunicare Festivalul Sergiu Celibidache împreună cu Liviu Stanciu şi în coproducţie cu TVR.

 

Aseară a avut loc premiera filmului „Român născut să dirijeze o lume”, o mărturie a unei personalităţi fascinante, a puterii de a reuşi din Roman, judeţul Neamţ, în toată lumea. Filmul a avut  proiecţia în sala Grand Epika la Grand Cinema Băneasa din Băneasa Shopping City şi este realizat de Adela Vrînceanu, director de comunicare Festivalul Sergiu Celibidache împreună cu Liviu Stanciu şi în coproducţie cu TVR.  

Primarul Cristian Poteras, prezent la eveniment, a fost profund impresionat de film, ocazie cu care l-a invitat pe Serge Ioan Celibidache să viziteze parcul Sergiu Celibdiache, găzduit în sectorul 6.

Primarul va transforma parcul Sergiu Celibidache în cel mai mare parc din sectorul 6, lucrările pentru reamenajare fiind acoperite din fonduri europene.

“În acest documentar „Român născut să dirijeze o lume” am regăsit un om simplu, un om care a pus mai presus de orice, muzica, acel ritm melodic care i-a călăuzit întotdeauna pașii. Un documentar excepțional, ce vorbește despre viața și creația divină a marelui maestru. Pentru mine, Sergiu Celibidache a fost o personalitate artistică nonconformistă, contradictorie, care a dispreţuit rutina, reclama comercială, a fost filozoful care a promovat teorii personale originale, exclusiviste, asupra creatorilor şi operelor de artă, omul sclipitor de inteligent, plin de sarcasm, savantul înzestrat cu o cultură generală copleşitoare, ce a atins spre sfârşitul vieţii o carieră impresionantă, devenind pentru lumea muzicală un mit, o legendă vie a baghetei contemporane”, a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş.

Premiera filmului„Român născut să dirijeze o lume” face parte din Festivalul Sergiu Celibidache, ediţia I. Festivalul „Sergiu Celibidache 100” este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod