"Seara Italiana" la Arenele Romane din Capitala

7 Iunie 2010
Facebook Twitter Comenteaza

La sfarsitul lunii ai parte de un concert de inalta clasa "Seara Italiana", interpretat de orchestra European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului Fiorangelo Orsini si cu invitatii speciali, Distinto si Ianna.

Organizatorii promit o seara cu muzica italiana, in care publicul sa se poata delecta cu celebre bijuterii ale culturii italiene („Barbierul din Sevilla”, „Cotofana hoata”, „Cavaleria Rusticana”, „Revista Rosiniana”, „Italiana in Alger” si altele).

Pucinni, Rosini, Mascagni. Solutia ideala pe care aceasta orchestra o propune este un melange de muzica de film combinata cu elemente de show multimedia, coregrafie de performanta.
     
European Royal Orchestra ii include pe cei mai buni studenti absolventi ai facultatilor de profil din tara, dar si din strainatate. Alaturi de acesti tineri participa si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania  (filarmonica “ George Enescu“, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala de Stat).


Fiorangelo Orsini a studiat muzica la Conservatorul "Luisa D'Annunzio" din Pescara, unde a absolvit cu onoruri sectiunea de corn. Mai tarziu s-a dedicat studiului compozitiei, instrumentatiei pentru trupa si conducerea orchestrei, participand la cursuri de master la Academia de Muzica din Siena, sub îndrumarea marelui profesor Franco Ferrara, printre ai carui cei mai buni ucenici se numara. S-a impus publicului si criticilor mai intai ca un tanar muzician, apoi a cantat cu mari dirijori, cum ar fi L. Bernstein, L.
Maazel, R. Muti, C. Abbado, Z. Metha, W. Sawallisch, L.V. Matacic etc.

Distinto este o trupa formata din patru  tenori ce canta pop-opera, un proiect muzical nou pentru Romania. Posesori ai unor voci deosebite, membrii trupei Distinto se adreseaza nu numai iubitorilor muzicii lirice, ci si publicului larg  iubitor de muzica buna. Cu un repertoriu vast care include arii din opere si operete, cantonete si evergreen-uri in aranjamente muzicale diversificate, trupa s-a impus rapid in peisajul muzical romanesc si international.


Avand la baza studii de canto clasic si pian, Ianna este o soprana care poate aborda cu usurinta piese din repertoriul clasic de opera si opereta, dar si muzica pop, gen cu care, de alfel, s-a facut cunoscuta publicuui larg.

Biletele se pot achizitiona din reteaua magazinelor Diverta, de la casa de bilete a Salii Palatului si a Arenelor Romane si on-line de pe site-urile www.biletoo.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, www.blt.ro si www.vreaubilet.ro. Acestea au pretul unic de 20 RON. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod