Se redeschide Muzeul Theodor Pallady

8 Iulie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Se redeschide Muzeul Theodor Pallady

Joi, 9 iulie, ora 18.30, se redeschide Muzeului Theodor Pallady, dupa aproximativ sase luni in care a fost inchis pentru lucrari de reamenajare si de restaurare a operelor de arta.

Cunoscuta si sub numele de Casa Melik, cladirea in care functioneaza muzeul este una dintre cele mai vechi si frumoase din Bucuresti. Datand din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, ea este caracteristica pentru arhitectura civila traditionala romaneasca prin cerdacul de la etaj, inchis cu geamuri, scara interioara din lemn sau acoperisul cu streasina lata.


Muzeul adaposteste colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut, in cadrul careia se evidentiaza cateva remarcabile panze semnate de Theodor Pallady, precum si un fond important de peste 800 de desene si gravuri ale marelui pictor roman, reprezentative pentru perioada lui pariziana.

Acestea sunt expuse periodic in serii tematice. Astfel, cu prilejul redeschiderii muzeului, se inaugureaza si expozitia temporara "Volum si perspectiva in creatia grafica a lui Theodor Pallady", care prezinta o selectie de 32 de desene si gravuri ale artistului.

O data cu redeschiderea Muzeului Theodor Pallady se reia programul scoala de sambata in cadrul caruia se organizeaza saptamanal cursuri de initiere in artele plastice pentru prescolari si elevii din ciclul primar.
Prin acestea se urmareste dezvoltarea sensibilitatii, a imaginatiei si creativitatii, precum si familiarizarea copiilor cu mediul muzeal.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod